Flow-sirkuksen maaliskuu

  • Rapid Eye Company: W/Hole. Photo Sören Meisner
  • Kallo Collective: The Divine Lie – Jumalaton valhe (Kuva: Janne-Pekka Manninen)

Oululaisen Flow Productionsin järjestämässä Flow-sirkus -esitysarjassa vierailee kaksi teosta maaliskuussa: tanskalaisen Rapid Eye Companyn W/Hole 1.-5.3. ja Kallo Collectiven The Divine Lie – Jumalaton Valhe 29.-31.3.

W/HOLE

Rapid Eye tuottaa monitaiteellisia teoksia hyödyntäen tanssia, sirkusta ja visuaalista teatteria. W/Hole johdattaa meidät keskelle kahden jonglöörin kiehtovaa tutkimusretkeä kaikkiin maailman reikiin, kuoppiin, koloihin ja onkaloihin. Jotkut niistä ovat pelottavia ja toiset kiehtovia. Jotkut edustavat mahdollisuuksia, toisia on mahdotonta ymmärtää. Esiintyjäkaksikko ihmettelee kaikkea napinlävistä maailman syvimpään porausreikään – joka muuten löytyy Kuolan niemimaalta. On joitakin, joita he löytävät, toisia he täyttävät ja muutamia he luovat. 

Hassu ja sydämellinen teos syntyy kahden antisankarin välisestä vähäpuheisesta suhteesta, heidän epätavallisten jongleerausvälineiden valinnoistaan ja lakonisesta huumoristaan. Kaksikko käyttää teoksessa 9 lapiota, 11 ämpäriä, 76 metriä köyttä, 3 tikkaita ja yhtä termospulloa luodakseen teoksen, joka on täydellinen, vaikka se onkin täynnä aukkoja. Teoksessa esiintyvät  Samuel Gustavsson ja Petter Wadsten ja sen on ohjannut Nina Kareis

Näytökset suurelle yleisölle 1. ja 5.3. klo 19, sen lisäksi viisi näytöstä järjestetään kahdeksasluokkalaisille Taidetestaajille 2.-4.3. Valvesalissa. 

THE DIVINE LIE – JUMALATON VALHE

The Divine Lie – Jumalaton Valhe on palkitun Kallo Collectiven tragikomedia, jonka innoituksen lähteenä on Anna Kortelaisen kirja Levoton Nainen – Hysterian kulttuurihistoria ja sen kuvaukset hysteriapotilaiden hypnoosinäytöksistä ja ilmiöistä sen ympärillä.

Katsoja viedään hermoparantolan päivittäisiin rutiineihin ja arkeen sekä tähtipotilaiden esittämien absurdien kohtausten äärelle. Samankaltaiset päivät ja tiukka kontrolli luovat ristipaineen, jossa sankarillisten ja sinnikkäiden hahmojen haaveet, toiveet ja voimainponnistukset yltyvät vimmaisen häpeämättömiksi ja aistillisiksi, määritellen ehkä kauneudenkin uudestaan.

Monitaiteellinen työryhmä koostuu klovnerian, tanssin, corporeal mimen, musiikin ja visuaalisen alan taiteilijoista. Tähtipotilaina nähdään Kauri HonkakoskiJenni KalloOna KamuTuovi Rantanen ja Hanna Terävä. Ohjauksesta vastaa Pirjo Yli-Maunula,  valosuunnittelusta Sofia Palillo, äänisuunnittelusta Hanna Rajakangas, musiikista Ona Kamu sekä lavastuksesta ja puvustuksesta Heidi Kesti

Näytökset 29.-31.3.klo 19 Valvesalissa. 

Flow Productions järjestää vierailut yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa. 

Lisätietoja: flowprod.fi