Vuoden 2021 sirkustilaston keruu alkaa – ilmoita tiedot viime vuoden esityksistä 7.2.2022 mennessä! 

  • Koko alan esitykset. Perinteinen sirkus (punainen) ja sirkusryhmät ja sirkuskeskus (sininen)

Sirkuksen tiedotuskeskus kokoaa jälleen edellisen vuoden sirkusesitykset tilastoon. Aikaa tietojen toimittamiseen on neljä viikkoa. Deadline omien tietojesi saamiseksi mukaan sirkustilastoon on maanantai 7. helmikuuta. Jos katsojaluvut eivät jo ole valmiina, kannattaa ryhtyä toimeen heti, sillä tietojen kokoamisessa menee aikansa.    

Sirkusalan toiminnan tilastoiminen mahdollistaa alan kehityksen tarkastelun pitkällä aikavälillä. Tilastotietoa tarvitaan muun muassa kun puhumme päättäjille sirkusalasta. Vuositilastoista avautuvan kokonaiskuvan avulla pääsemme vaikuttamaan sirkuksen aseman kehittymiseen yhteiskunnassa.

Tilastoon kerätään sirkuksen ammattilaisesitysten esitys- ja katsojamäärät. Lisäksi kerätään tiedot sirkustoimijoiden järjestämistä yleisötyötapahtumista ja niiden osallistujamääristä. Viime vuoden tapaan keräämme tietoja myös verkon välityksellä toteutetuista esityksistä, kuten vaikkapa striimeistä, esitystallenteista tai etäyhteyksin järjestetyistä työpajoista.

Tarkempaa tietoa siitä, mikä kuuluu tilastoinnin piiriin sekä ohjeita tilastojen ilmoittamiseen löydät täältä: https://sirkusinfo.fi/sirkus-suomessa/sirkka-tietokanta/ohjeita-sirkuksen-tilastointiin/

Tilastoilmoitus tehdään sähköisellä lomakkeella. Aiemmin tilastossa mukana olleet ryhmät ovat saaneet sähköpostitse tilastointikutsun ja ryhmäkohtaisen linkin lomakkeeseen. 

Jos sinulla on ollut esityksiä tai työpajatoimintaa vuoden 2021 aikana, mutta et ole saanut tilastokutsua, otathan yhteyttä tilastonlaatijaan: Johanna Terhemaa,

Voit tutustua edellisten vuosien vuositilastoihin ja infograafeihin sivulla: https://sirkusinfo.fi/sirkus-suomessa/tilastot/

Tilastojen piiriin! -webinaari 

Tule mukaan keskustelemaan tilastoinnista teatterin, tanssin ja sirkuksen tiedotuskeskusten järjestämään webinaariin perjantaina 21.1. klo 13–15:30.  Tilastojen piiriin! -webinaari tarjoaa hyvää tietoa niin konkareille kuin uusille esittävän taiteen tilastoinnin piiriin tuleville.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.1.: https://sirkusinfo.fi/2021/12/tilastojen-piiriin-esittavan-taiteen-vapaan-kentan-tilastointipaiva-21-1-2022-verkossa/

Tiedustelut sirkuksen tilastointiin liittyen: tilastonlaatija Johanna Terhemaa,