Flow Productionsin Hylky-filmi esitetään CirkusMania-festivaalilla

  • Flow Productions: HYLKY. Kuva: Janne-Pekka Manninen
  • Flow Productions: HYLKY. Kuva: Janne-Pekka Manninen
  • Rapid Eye Company: W/Hole. Photo Sören Meisner

Tukholmassa järjestettävä CirkusMania -festivaali esittää Flow Productionsin HYLKY -teoksen videotaltioinnin Bio Aspenissa 16.2.2022. 

Hylky on Pirjo Yli-Maunulan ohjaama monitaiteellinen, paikkasidonnainen, immersiivinen teos, joka esitettiin Oulussa 2020. Siitä tehty 142 minuuttinen teostaltiointi on Double Deuce Productionsin toteuttama elokuvallinen versio teoksesta. 

HYLKY esittää katsojalleen perustavanlaatuisen kysymyksen: Mikä meitä kannattelee niin yksilönä kuin yhteisönä? Haaksirikkoutumisessa on kyse selviytymisestä, arvojen uudelleentarkastelusta ja toivosta. Katastrofi pakottaa meidät tilanteen eteen, jossa joudumme tekemään valintoja ja punnitsemaan omia arvojamme uudelleen. Minkä varaan rakennamme toivomme ja millainen on se parempi huominen, jollaisesta haaveilemme?

Teoksessa esiintyvät ja sitä ovat olleet luomassa tanssija Kira Riikonen, sirkustaiteilijat Hanna Moisala, Emma Langmoen ja Angeliki Nikolakaki, näyttelijä Tuukka Jukola, esitystaiteilija Janne Saarakkala, muusikko Anssi Laiho ja avustaja Nikke Launonen.Teoksen lavastuksesta ja pukusuunnittelusta vastaa Heidi Kesti, valosuunnittelusta Jukka Huitila ja äänisuunnittelusta Anssi Laiho.

https://cirkusmania.se/program-2022/cirkusfilm-hulky-2022/

TULOSSA MAALISKUUSSA:

Maaliskuussa 1.-5.3. Flow-sirkus esityssarjassa vierailee Rapid Eye Company Tanskasta teoksella W/Hole. 

W/Hole johdattaa meidät keskelle kahden jonglöörin kiehtovaa tutkimusretkeä kaikkiin maailman reikiin, kuoppiin, koloihin ja onkaloihin. Jotkut niistä ovat pelottavia ja toiset kiehtovia. Jotkut edustavat mahdollisuuksia, toisia on mahdotonta ymmärtää. Esiintyjäkaksikko ihmettelee kaikkea napinlävistä maailman syvimpään porausreikään. On joitakin, joita he löytävät, toisia he täyttävät ja muutamia he luovat.

Hassu ja sydämellinen teos syntyy kahden antisankarin välisestä vähäpuheisesta suhteesta, heidän epätavallisten jongleerausvälineiden valinnoistaan ja lakonisesta huumoristaan. Kaksikko käyttää teoksessa 9 lapiota, 11 ämpäriä, 76 metriä köyttä, 3 tikkaita ja yhtä termospulloa luodakseen teoksen, joka on täydellinen, vaikka se onkin täynnä aukkoja.

Rapid Eye Company on Tanskasta käsin toimiva kansainvälinen ryhmä, joka tekee monitaiteellisia teoksia hyödyntäen tanssia, sirkusta ja visuaalista teatteria. Esiintyjinä nähdään Samuel Gustavsson ja Petter Wadsten. 

Esitykset suurelle yleisölle 1. ja 5.3., Taidetestaajille kuusi näytöstä 2.-4.3. kulttuuritalo Valveella. 

Lisätietoja flowprod.fi