Taina Mäki-Ison Klovnerian jatkokurssi Taideyliopiston Avoimessa yliopistossa

Hae mukaan Taina Mäki-Ison Klovnerian jatkokurssille! Opintojakso järjestetään Taideyliopiston Avoimessa yliopistossa 11.3.–10.4.2022.

Klovnerian jatkokurssin tarkoituksena on kehittää opiskelijan klovnerian tuntemusta ja osaamista. Opetuksessa tarkastellaan erityisesti klovni-improvisaation teemoja sekä edetään improvisaatiosta kohti klovninumeroa ja sen vaatimuksia. Kurssilla on mahdollisuus myös kehittää jo olemassa olevaa klovninumeroa tai suunnitelmaa siitä. Klovninumero voidaan toteuttaa soolona, pari- tai ryhmätyönä.

Kurssilla harjoitellaan myös klovnin kontaktia ja vuorovaikutusta suhteessa sekä yleisöön että toisiin klovneihin. Uskallanko vapaasti hengittäen ja leikkien kuunnella ja aistia yleisön reaktioita? Opetuksessa vahvistetaan kunkin opiskelijan omaa erityistä tapaa ihmetellä elämää klovnina ja tarkennetaan fyysistä ilmaisua. Tietoinen läsnäolo, jakamisen ilo sekä heittäytyminen leikkiin ovat työskentelyn lähtökohtia.

Ensimmäisenä viikonloppuna kerrataan klovnerian perusteita ja ”päivitetään” omaa klovnihahmoa, toisena tarkastellaan toimivan klovnileikin ja -pelin rakenteita ja kolmantena tehdään lyhyet esitykset kurssin päättävään yleisölle avoimeen oppituntiin.

Kurssi on tarkoitettu jo aiemmin klovnerian perusteisiin tutustuneille.

Hakuaika päättyy 13.12.2021 klo 23:59

Hakuohjeet ja lisätietoa löydät Opintopolusta: https://opintopolku.fi/app/#!/koulutus/1.2.246.562.17.35833949254.