Marraskuussa kaksi vierailua Flow-sirkuksessa Oulussa

  • Kat&Jared: Shapes of Water, kuva Jared van Earle
  • DER LAUF ©Guy-Waerenburgh
  • DER LAUF Kuva Lena Politowski

Flow Productionsin kotimaisia ja ulkomaisia nykysirkuksen huippuja esittelevä Flow-sirkus -esityssarja jatkuu marraskuussa kahdella vierailulla: oululaisen Kat&Jared -akrobaattiduon teoksella Shapes of Water sekä belgialais-ranskalaisen Le Cirque du Bout du Monden teoksella Der Lauf. 

Shapes of Water on suomalais-austraalialaisen Kat & Jared -duon esittämä teos, joka nähdään kulttuuritalo Valveella 9.-11.11. Tuolloin järjestetään yksi esitys taidetestaajille ja kaksi muulle yleisölle.  

Shapes of Water on nykytanssi ja -sirkusteos, joka käsittelee veden olomuotoja pohjoisessa lähiympäristössämme ilmastonmuutoksen kiihtyessä. Se on kuvaus ihmisen ja veden olomuotojen suhteesta kahden tanssivan ja toisiaan kannattelevan kehon, tarinoiden ja kuvien kautta. Viime talvi oli kaikkien aikojen leudoin jäätalvi Suomessa ja marraskuu ennätyslämmin. Teos kysyy mitä tunnemme ja miten käsittelemme tunteitamme, kun vedet ympärillämme eivät jäädy kuin muistoissa ja talven lumi sataa niskaamme vetenä pimeydessä. Shapes of Water antaa luvan talvikaihon ja lumisurun kaltaisille ympäristötunteille ja tarjoaa samalla esteettisen elämyksen. Teos on luotu Taiteen edistämiskeskuksen, Taikabox ry:n ja Oulun Tähtisirkusyhdistyksen tuella.

Shapes of Water traileri: https://vimeo.com/597655030
Lisätietoa nettisivuilla: https://www.flowprod.fi/portfolio/flow-sirkus-esittaa-shapes-of-water/

DER LAUF on aivan oman tyylilajinsa luonut nykysirkusteos. Se on hypnoottinen ämpärit päässä esitetty baletti, jonka kuluessa huomaa, että veitsiä voi käyttää myös jongleeraamiseen. DER LAUF toivottaa tervetuulleeksi maailmaan, missä mikään ei ole miltä se näyttää. Tässä outojen asioiden kabinetissa yleisöä odottaa yllätys joka nurkan takana. Mies ja hänen kaksoisolentonsa jongleeraavat sokeana, ämpärit päässä. Samalla kun heidän pyörivät lautasensa putoavat? Pysyykö heidän kokoamansa juomalaseista koottu torni pystyssä, kun heillä on käsissään nyrkkeilyhanskat?

Teoksessa esiintyvä sirkustaiteilija Guy Waerenburgh rakastaa pyöriviä esineitä. Hän on esiintynyt jongleerausnumeroillaan Belgiassa ja kansainvälisillä areenoilla vuodesta 2004 lähtien, mm. kuuluisan Cirque du Soleil´n tuotannossa Zaia. Der Lauf on taiteilijan ensimmäinen oma koko illan teos. Teoksessa esiintyy Waerenburghin kanssa Baptiste Bizien. Valosuunnittelun tehnyt Julien Lanaud

DER LAUF esitetään Valvesalissa 27.11.-1.12. Esityksistä kuusi järjestetään taidetestaajille ja loput kaksi muulle yleisölle.

Molemmat vierailut järjestetään yhteistyössä kulttuuritalo Valveen kanssa.

DER LAUF traileri: https://vimeo.com/373189047
Nettisivut: https://www.flowprod.fi/portfolio/flow-sirkus-esittaa-der-lauf/