Hiljaisuus ry etsii uutta taiteellista johtajaa sirkustaiteen alalta

  • Nykyinen taiteellinen johataja Henna Kaikula ja klarinetisti Lauri Sallinen.

Taiteelliseksi johtajaksi voi hakea lokakuussa 2021

Hiljaisuus ry etsii uutta taiteellista johtajaa sirkustaiteen alalta vuoden 2022 alussa käynnistyvälle vähintään 2-vuotiselle kaudelle. Taiteellisen johtajan tehtävään voi hakea avoimen haun kautta lokakuussa 2021. Tehtävä on ympärivuotinen ja osa-aikainen vastaten n. 25% työaikaa. Tehtävänkuvaus ja hakuohjeet julkistetaan Hiljaisuus ry:n verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa myöhemmin lokakuussa.

Hiljaisuus ry:n taiteellinen johtaja tulee mukaan nelihenkiseen johtoryhmään, johon kuuluu myös musiikin alan taiteellisen johtajan lisäksi tuotannoista ja suhdetoiminnasta vastaava toiminnanjohtaja Joonas Martikainen sekä hallinto- ja talousasioista vastaava toiminnanjohtaja Jonna Leppänen.

Taiteellinen johtaja vastaa Hiljaisuus-festivaalin taiteellisesta ohjelmistosuunnittelusta yhdessä työparinsa kanssa sekä edistää yhdistyksen taiteellista linjaa myös muun toiminnan suunnittelussa. Hiljaisuus ry toteuttaa vuosittaista sirkuksen ja uuden säveltaiteen ytimestä eri taiteenalojen rajapinnoille kurottuvaa Hiljaisuus-festivaalia Kittilässä, Kaukosen kylässä, ylläpitää esittävien taiteiden residenssiä Kaukosen Työväentalolla sekä edistää ympärivuotista esitystoimintaa Kittilässä ja Kaukosessa. Lisäksi Hiljaisuus ry kehittää aktiivisesti taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia vapaan kentän todellisuudessa ja kutsuu uuden taiteellisen johtajan mukaan taideorganisaation kestävän tulevaisuuden ja taidetyönantajuuden kehittämistyöhön.

Lisätietoja taiteellisen johtajan rekrytoinnista: www.hiljaisuusfestivaali.fi tai toiminnanjohtaja Jonna Leppänen, jonna[a]hiljaisuusfestivaali.fi / 0407647756

Henna Kaikula lopettaa taiteellisen johtajan tehtävässä

Sirkustaiteilija Henna Kaikula päättää tehtävänsä Hiljaisuus ry:n taiteellisena johtajana lokakuun lopussa ja keskittyy jatkossa taiteen tekemiseen edistäen sirkustaiteen kehitystä ja taiteenalojen välistä yhteistyötä oman taiteellisen työnsä kautta. Kaikula on työskennellyt vuodesta 2016 alkaen yhdistyksessä eri tehtävissä ja kehittänyt yhdistyksen toimintaa muun muassa vahvistaen taiteen tekemisen asiantuntijuutta ja eri taiteenlajien välisen yhteistyön osaamista yhdistyksen eri toiminnoissa. Vuoden 2021 Kaikula on toiminut koko yhdistyksen taiteellisena johtajana luoden uutta työnkuvaa ja toimintakulttuuria Hiljaisuus-organisaatioon.

Kaikula on toiminut Hiljaisuus-festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2017-2019 ja festivaalin taiteellisesta suunnittelusta vastaavan työryhmän jäsenenä vuonna 2021. Lisäksi Kaikula on kehittänyt Hiljaisuuden ympärivuotista esitystoimintaa ja yhteistyötä Särestöniemi-museon kanssa Hiljaisuuden Vuodenajat -esityssarjan taiteellisena suunnittelijana yhdessä työparin muusikko Lauri Sallisen kanssa. Kaikula on antanut merkittävän panoksen myös muiden Hiljaisuus-toimintojen, kuten Hiljaisuus-residenssin kehittämiseen vuosien aikana.

“Jätän työni haikeana, mutta fiilikset kirkkaina siitä että nyt on aika keskittyä omaan taiteelliseen työskentelyyni. Tuntuu myös oikealta antaa sijaa uudelle tekijälle tässä monipuolisessa työympäristössä. Sydämelliset kiitokset Hiljaisuus ry:lle, kaukoslaisille, kuntalaisille, kaikille mukana olleille taiteilijoille, talkoolaisille ja muille yhteistyökumppaneille sekä tietenkin työpareilleni ja työkavereilleni antoisista vuosista!” kuvailee Henna Kaikula tunnelmiaan muutoksen kynnyksellä.

Musiikin taiteellisena johtajana aloittaa Lauri Sallinen

Lauri Sallinen aloittaa musiikin alan taiteellisena johtajana Hiljaisuus ry:ssä tammikuussa 2022. Kuhmossa perheineen asuva Sallinen on muusikko, jonka pääinstrumentti on klarinetti. Sallinen on kokenut esiintyjä ja tehnyt yhteistyötä eri alojen taiteilijoiden ja monien nykysäveltäjien kanssa. Sallinen on työskennellyt Hiljaisuuden toiminnoissa eri rooleissa: esiintyjänä Hiljaisuus-festivaalilla ja Hiljaisuuden Vuodenajat -esityssarjan taiteellisena suunnittelina. Sallinen oli myös osa vuoden 2021 Hiljaisuus-festivaalin monitaiteista suunnittelijaryhmää.

Lauri Sallinen aloittaa uudessa tehtävässään tammikuussa 2022, kun hänen työparinsa sirkustaiteen alalta on valittu.

Laurin tavoittaa osoitteessa lauri[a]hiljaisuusfestivaali.fi

Lisätietoa Taiteilijayhdistys Hiljaisuus ry:stä https://www.hiljaisuusfestivaali.fi/hiljaisuus-ry