Taidetestaajat-projekti jatkuu Flow-sirkuksessa

Flow-sirkus jatkaa kolmatta vuotta Taidetestaajat -projektissa. Marras-joulukuussa tarjotaan Oulun ja lähialueen kahdeksasluokkalaisille kolme eri teosta: oululaisen tanssia ja pariakrobatiaa yhdistävän Kat & Jared -duon teos Shapes of Water, belgialaisen jonglööri Guy Waerenburghin teos Der Lauf sekä italialaisen klovni Paolo Nanin teos The Letter. Teoksista järjestetään paitsi koululaisnäytökset, myös jokaisesta teoksesta esityksiä suurelle yleisölle kulttuuritalo Valveella.  

Shapes of Water -teoksen esitykset 9.-11.11. Valvesalissa

Shapes of Water on nykytanssia ja -sirkusta yhdistävä teos veden olomuodoista pohjoisessa lähiympäristössämme ilmastonmuutoksen kiihtyessä. Se on kuvaus ihmisen ja veden olomuotojen suhteesta kahden tanssivan ja toisiaan kannattelevan kehon, tarinoiden ja kuvien kautta.

Viime talvi oli kaikkien aikojen leudoin jäätalvi Suomessa ja marraskuu ennätyslämmin. Teos kysyy mitä tunnemme ja miten käsittelemme tunteitamme, kun vedet ympärillämme eivät jäädy kuin muistoissa ja talven lumi sataa niskaamme vetenä pimeydessä. Shapes of Water antaa luvan talvikaihon ja lumisurun kaltaisille ympäristötunteille ja tarjoaa samalla esteettisen elämyksen.

Acrobatic duo Kat&Jared on oululainen nykysirkus – ja tanssiduo, joka pyrkii luomaan monenlaisiin ympäristöihin sopivia, koskettavia ja merkityksellisiä teoksia eri taiteenaloja sulauttamalla. Heidän taiteellinen työnsä on ekologisesti kestävää kansainvälistä kulttuuritoimintaa pohjoisesta näkökulmasta.

Lisätietoja: flowprod.fi