Race Horse Companyn uutisia

  • Race Horse Company: O'DD (Kuva: Minja Kaukoniemi)
Sirkus ikään kuin ikään -teoksen ensi-ilta 30.8.2021
 
Nykysirkusta ikäihmisille 2021–2022 -hanke on Racehorse Companyn keväällä 2021 käynnistämä ja Helsingin kaupungin tukema hanke, jossa keskitytään kulttuurihyvinvointia lisäävän toiminnan, sekä  kulttuurisen vanhustyön kehittämiseen nykysirkuksen kautta. Hankkeen tärkeä osa on lisäksi sirkustoimijoiden osaamisen kehittäminen, ja hankkeessa mentoroidaan ja koulutetaan uusia ammattilaisia tuottamaan nykysirkusesityksiä iäkkäille kohderyhmille. Hankkeessa pilotoidaan nykysirkusteoksien tuotanto- ja esityksien rakennusmalleja.
 
Hankkeen ytimessä on Race Horse Companyn tuottama nykysirkusesitys, joka on suunnattu iäkkäille. Ennen esitystä yleisö saa ennakkomateriaalia jonka pohjalta yleisö voi tutustua nykysirkukseen käsitteenä ja pohtia tai muistella omaa suhdettaan sirkukseen vuosikymmenien saatossa. Näin virittäytyneenä yleisö tulee näkemään Ira Oinosen, Jere Virran, sekä Simon Llewellynin esiintyvän Sirkus Ikään kuin ikään -teoksessa.
 
Hanketta johtaa ja teoksen ohjaa Kalle Lehto, jolla on vankka kokemus onnistuneiden sirkuselämysten toteuttamisesta kohderymälle. Hankkeen kumppaneina toimivat mm. Seniorisäätiö, mentorointikummppaneina Kansallisteatterin kiertuenäyttämö, Herttakuninkaat, sekä pääkaupunkiseudun palvelukeskuksia.
 
Esitys kiertää elo-syyskuun 2021 aikana kymmenen esityksen verran pääkaupunkiseudun ikäihmisten palvelukeskuksia ja -koteja liveyleisöille ja striimikameroille esiintyen. Ensi-ilta on Seniorisäätiön Antinkodissa 30.8.2021
 
Sirkus ikään kuin ikään -teos:
Ohjaaja & taiteellinen vastaava: Kalle Lehto
Taiteilijat: Ira Oinonen, Jere Virta, Simon Llewellyn
Tuottaja: Kaito Takayama
Tuotanto: Race Horse Company

Kysely sirkuskentän tilatarpeista

Race Horse Company ja Linnanmäen sirkuskoulu kutsuvat vastaamaan kyselyyn, jolla kartoitetaan ja kerätään tietoa kotimaisen sirkuksen kentän tilatarpeista tekniseen harjoitteluun ja luomistyöhön. Kyselystä saatuja tietoja sekä sen tuottamia verkostoja ja jatkokeskusteluja hyödynnetään edellämainittujen hankkeessa perustaa pääkaupunkiseudulle uusi sirkustila syksyllä 2021.

Kyselyn täyttämiseen menee 5–15 minuuttia ja löydät sen osoitteesta: https://forms.gle/29JA7PcigYQX2z1z7

Lisätiedot: Antti Suniala, Race Horse Company,

——-

O’DD online Edinburgh Fringessä ja Stockholm Fringessä

Race Horse Companyn ja Rauli Dahlbergin nykysirkusteoksen O’DD taltiointi on nähtävissä Edinburgh Fringe festivaaleilla 6.–30.8. osana Assembly Festivalia yhteistyössä From Start to Finnish kanssa. Assembly on yksi Edinburgh Fringen suurimmista ja vanhimmista useamman venuen toimijoista. Vuonna 2019 Race Horse Companyn Super Sunday esitettiin Edinburgh Fringessä ja oli ehdolla arvostetun Total Theatre Awardin parhaimman sirkusesityksen kategoriassa.

O’DD tallenne nähdään myös osana Stockholm Fringen ohjelmistoa syyskuussa.