Perform Europen toinen vaihe alkaa – Suomesta mukana Cirko

Perform Europe -hakuun osallistui yhteensä 1327 hakijaa, joista 508 valittiin seuraavaan vaiheeseen.

Cirko – Uuden sirkuksen keskus on yksi näistä toiseen vaiheeseen valituista kansainvälisistä hakijoista. Cirko on myös ainoa jatkoon valittu suomalainen hakija nykysirkuksen saralta. Muut suomalaiset mukana olevat toimijat ovat Baltic Circle, Fjolla Hoxha, Kekäläinen & Company, Sonya Lindfors & CO sekä Wauhaus. Kaikki toiseen vaiheeseen valitut hakijat löytyvät tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle).
 
Seuraavaksi vuorossa on muiden valittujen hakijoiden kanssa verkostoituminen ja yhteistyöhankkeiden ja -toimintamallien kehittäminen Perform Europen toisen vaiheen rahoitushakua varten.
 
Haettavan rahoituksen kokonaissumma on 1,5 miljoonaa euroa. Yksittäisten hankerahoitusten määrät vaihtelevat 10 000 € ja 100 000 € välillä yhteistyöhankkeiden muodosta riippuen.
 
”Cirko tulee aktiivisesti hakemaan sekä kansainvälisiä että kotimaisia yhteistyökumppaneita sirkustaiteen kestävän kansainvälisen kierrättämisen kehittämiseksi. Tiedotamme Cirkon ja Sirkuksen tiedotuskeskuksen viestintäkanavien kautta hankkeen edistymisestä ja yhteistyötahojen hauista”, kertoo Cirkon tuottaja Jarkko Lehmus.
 
Perform Europen digitaalinen vertaisoppimisen ja verkostoitumisen portaali aukeaa 6.9.2021.

Perform Europe on Luova Eurooppa -ohjelman rahoittama aloite. Se tukee kokeiluja, joilla tähdätään esittävän taiteen (teatteri, tanssi, katutaide) kestävämpään rajat ylittävään kiertuetoimintaan ja digitaaliseen levitykseen. Toiminta lähtee vahvasti esittävän taiteen kentältä, sillä aloitteen toteutuksesta vastaavat IETM, EFA, EDN, Circostrada ja IDEA.

Yleistä Perform Europe-hankkeesta ja hankkeen aikajana: https://performeurope.eu/nutshell#Timeline