Flow-sirkuksen esityssarja käynnistyy elokuussa Oulun Juhlaviikoilta

  • Be Flat: Follow Me (kuva: Luka Dakskopler)
  • Company Portmanteau: Perto (Kuva: Luis Sartori do Vale)

Flow Productions käynnistää Flow-sirkus esityssarjan syyskauden kahdella teoksella: belgialaisten akrobaattien ulkoilmateoksella Follow Me ja monitaiteellisella näyttämöteoksella PERTO. Molemmat teokset kuuluvat Oulun juhlaviikkojen ohjelmaan. Follow Me liittyy lisäksi valtakunnallisten Kotiseutupäivien ohjelmistoon.

Koko syyskauteen voi tutustua uudistetuilla nettisivuilla flowprod.fi

FLOW-SIRKUS ESITTÄÄ: FOLLOW ME

Follow Me –teoksessa belgialaiset urbaanit akrobaatit Ward Mortier ja Thomas Decaesstecker kutsuvat esityksen seuraajat matkalle kaupunkitilaan kokemaan sen aivan uudella tavalla. Parkour-henkisessä teoksessa kadusta tulee näyttämö, rakennusten julkisivuista lavastus, mukulakivikadusta tanssilattia ja liikenteestä äänimaisemana.

Maksulliset kävelykierrokset alkavat kulttuuritalo Valveelta 12.-15.8. ja suuntautuvat kaupungin takapihoille ja kujille. Katsoja saa mukaansa kokoontaitettavan retkituolin tunnin kestävälle retkelle. Esitystä suositellaan aikuisille ja yli 6-vuotiaille lapsille.

FLOW-SIRKUS ESITTÄÄ: PERTO

PERTO tarkoittaa portugaliksi “lähellä” tai “vieressä”. Käsite toimii lähtökohtana monitaiteelliselle teokselle, joka hyödyntää live-videokuvan mahdollisuuksia näyttämöllä. Kuvamanipulaatiolla ja videokuvien vastakkainasettelulla luodaan kiehtovan mielikuvituksellinen tila, jonka kautta näyttämötapahtumien merkitykset muuntuvat ja laajenevat. PERTO yhdistää nykysirkusta, videotaidetta, tanssia ja fyysistä teatteria ja käsittelee teknologisvälitteisiä ihmissuhteita sekä eri kommunikaation muotojen vuorovaikutusta.

PERTO kantaesitetään Oulussa, kulttuuritalo Valveen Valvesalissa. Tämän Company Portmanteaun tuottaman teoksen ohjaa sirkus- ja kuvataiteilija Luis Sartori do Vale ja siinä esiintyvät hänen lisäkseen Mira Ravald, Saku Mäkelä, Milla Järvinen ja Rodrigo Borges. Valosuunnittelu on Jere Mönkkösen käsialaa ja äänisuunnittelusta vastaa Petteri Rajanti. Teoskonseptin luojina ovat Luisin lisäksi sirkustaiteilija-antropologi Sanna Vellava ja videotaiteilija André Mintz

Esitykset kulttuuritalo Valveen Valvesalissa 20.-22.8. on suunnattu aikuisille ja yli 8-vuotiaille lapsille.

Kaikki esitykset järjestetään voimassa olevien terveysturvallisuussääntöjen mukaisesti.