LIVE-hanke etsii esittävien taiteiden esityksiä koulukiertueille!

Mukaan voivat hakea esitykset, jotka soveltuvat kouluikäisille ja mukautuvat kiertäviksi koulujen vaihteleviin tiloihin.

Esityshaku on nyt auki!

LIVE-hanke toteuttaa esittävien taiteiden kiertuetoimintaa kouluihin ympäri Suomen. Toiminta pohjautuu Konserttikeskuksen lähes 60-vuotiselle kokemukselle koulukonserttikiertueista, jota sovelletaan nyt myös muille esittäville taiteille. Hankkeeseen haetaan valmiita esityksiä, mutta mukaan valittavia teoksia myös työstetään koulukiertueelle sopivaksi versioiksi yhdessä hankkeen asiantuntijoiden kanssa. 

Esitykset valitsee erikseen tehtävään nimetty esitystoimikunta, johon kuuluvat kulttuurituottaja Henna Keihäs, teatteriohjaaja Satu Linnapuomi, ohjaaja Arja Pettersson ja ohjaaja Eino Saari. Valinnat tehdään elo–syyskuun vaihteessa ja kiertueet toteutetaan vielä lukuvuoden 2021–2022 aikana. 

Esityshaku on avoinna 23.6.–20.8.2021 klo 16. Lisätietoihin ja hakuehtoihin pääset tutustumaan osoitteesta www.konserttikeskus.fi/live

Mikä LIVE-hanke?

LIVE-hanke on opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Teatterikeskuksen, Sirkuksen tiedotuskeskuksen, Tanssin tiedotuskeskuksen ja Konserttikeskuksen yhteishanke, jonka tavoitteena on edistää lapsille suunnatun esitystoiminnan saavutettavuutta. Lisäksi hankkeessa testataan esittävien taiteiden yhteistä koulukiertuemallia. Esitykset painotetaan alueille, joilla kulttuuritarjontaa on vähän. Hanketta hallinnoi Konserttikeskus. 

Osa LIVE-hankeen koulukiertueista tarjotaan kunnille täysin maksutta. Maksuttomuuden edellytyksenä on, että hakija sitoutuu kehittämään kuntansa kulttuurikasvatussuunnitelmaa siten, että siinä on huomioitu myös esittävät taiteet. Haku kunnille on avoinna 5.8.–30.9. hankkeen sivulla www.konserttikeskus.fi/live

Lisätietoja:

Noora Herranen, toiminnanjohtaja, Konserttikeskus
puh. 050 4636 782 /

www.konserttikeskus.fi/live