Kesäyön taikaa Cirkolla ja muita kesän alun kuulumisia

  • Kohtaus 100 000 000 % -teoksesta Lainsuojattomat-festivaalilla (Kuva: Iida Liina Linnea)
  • Ensi-illan tunnelmia (Kuva: Olli Majalahti)
  • Yökävelyn loppukohtaus Cirkolla (Kuva: Olli Majalahti)

YÖKÄVELY 3.6.–12.6.2021

Uskokaa tai älkää – meillä oli ensi-ilta 3.6.2021 Cirkolla! Satamiljoonaa prosenttia – yökävely -teoksemme hypnotisoi kansaa kesäyössä Kalasataman alueella, huipentuen Cirkolle ja Suvilahteen.

Helsingin Sanomat kirjoitti teoksesta:

“Kombo on piristävä esimerkki siitä, kuinka minimaalinen merkitys taiteenlajien välisillä raja-aidoilla näinä päivinä on. Sirkustaide voi hakea syväluotaavimman kokemuksellisuutensa teknisten temppujen sijaan visuaalisuudesta, kun taas kuvataiteen vaikuttavuus saattaa käynnistyä puhtaasti liikkeestä – tai eksentrisestä, visuaaliseksi muodostuvasta ajatuksesta, joka jää vaille fyysistä muotoa.”

Teos on korona-aikaan suunniteltu adaptaatio Satamiljoonaa prosenttia -nimisestä lavalle suunnitellusta teoksestamme. Tämän alkuperäisen version ensi-ilta on ensi vuonna. Nyt Cirkolla nähty kokonaisuus sisälsi kohtauksia alkuperäisestä teoksesta, sekä yleisön itsenäistä kävelyä ulkona kesäisessä yössä. Työryhmässä mukana olivat teoksen taiteilijat Sofi Häkkinen, Aleksi Kinnunen ja Miradonna Sirkka, sekä Inna Huttunen, Arto Kostet, Samuli Kivelä, Iida-Liina Linnea, Alina Pajula, Emma Kunnas, Aki Himanen, Hanna Herva ja Cirkolta Jarkko Lehmus.

Lue Helsingin Sanomien kritiikki täältä: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007987392.html

LIITOS-LEHTI

Recoverin Miradonna, Sofi ja Inna kirjoittivat Liitos-lehteen artikkelin viime vuoden koronakurimuksen vaikutuksesta paikkasidonnaiseen työskentelyyn ja Recover Laboratoryn taiteeseen. Jutussa käydään läpi poikkeustilan aiheuttamia muutoksia työskentelyymme – ja toisaalta sen tuomia lisämahdollisuuksia. Paikkasidonnaisen taiteemme perusajatus sopii pandemian tuomiin rajoituksiin todella hyvin, ja ihmiskontaktia käsittelevä taiteellinen ajattelumme on kuin tilattua tähän hetkeen. Jutun voit lukea viimeisimmästä Liitos-lehdestä!

RECOVER LABORATORYN ILTAKÄVELY TEATTERIMUSEON KOKOELMIIN

Viime vuonna ensimmäisen korona-lockdownin tiimellyksessä toteuttamamme Iltakävely-teos lisätään Teatterimuseon arkistoihin. Kokoelmaan kerätään dokumentointeja erilaisista teoksista, ja pandemian aikana toteutettu poikkeuksellinen teos haluttiin mukaan settiin. Iltakävelystä tallennetaan Teatterimuseon holveihin muutamia esineitä, valokuvia, trailerivideo, sekä koko teoksen dokumentoiva läpikävelyvideo.