Suomalaisia sirkusryhmiä ja tiedotuskeskus CINARS Webissä 25.–28.5.2021

CINARS Web järjestetään 25.–28.5.2021. Se on yksi esittävän taiteen keskeisimpiä kansainvälisiä konferensseja ja verkostoitumistapahtumia. Vuosittain Kanadan Montrealissa järjestettävä tapahtuma toteutuu tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Tapahtumaan sisältyy webinaareja, pitchausohjelmaa, ammattilaiskeskusteluja, virtuaaliset messuosastot sekä mahdollisuus one-to-one-tapaamisiin tapahtuman muiden osallistujien kanssa.

Ryhmät ja taiteilijat ovat paikalla virtuaalisilla messuständeillään tapahtuman aikataulujen mukaisesti. Paikalla on edustus seuraavista ryhmistä:

Race Horse Company (Antti Suniala)

Kate & Pasi (Pasi Nousiainen)

Mötor Circus & Fatal Instrument (Eikka Alatalo)

Salla Hakanpää

RISA (Riia Kivimäki & Saku Mäkelä)

Robert Jägerhorn

VILUS (Vilhelmiina Sinervo)

Kallo Collective (Sari Lakso)

Osallistujat valittiin avoimen haun kautta.

Virtuaalikonferenssiin osallistumisen tavoitteena on tukea alan ammattilaisten kansainvälistymistä, vahvistaa heidän ammattitaitoaan ja tarjota mahdollisuuksia verkostoitumiseen ammattilaisten kanssa. Haku on osa Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten yhteistä kansainvälistymishanketta, joka vahvistaa tanssin ja sirkuksen kansainvälistä näkyvyyttä, vientiä ja verkostoja 2019-21. Hanke on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Sirkuksen tiedotuskeskuksen kansainvälisten asioiden päällikkö Lotta Nevalainen osallistuu tapahtumaan osana Nordic Square -osastoa yhdessä muiden pohjoismaisten organisaatioiden kanssa. Mukana ovat lisäksemme Tanssin tiedotuskeskus, PAHN Performing Arts Hub Norway, Danish Agency for Culture and Palaces ja Swedish Arts Council.