Säilättäret ja uusi ulkoilmateos Pyhän Päärynän Legenda

  • Säilättäret: Pyhän Päärynän Legenda. (Kuva: Joonas Purastie)
  • Säilättäret: Pyhän Päärynän Legenda. (Kuva: Joonas Purastie)
  • Säilättäret: Pyhän Päärynän Legenda. (Kuva: Joonas Purastie)

Säilättäret suuntaa kohti vauhdikasta kesäkiertuetta! Pyhän Päärynän Legenda on taidokas ja visuaalisesti häkellyttävä koko perheen teos, jonka tekijät haluavat kohdata yleisönsä teatterisalien ulkopuolella. 

Säilättäret on monitaiteellinen ryhmä, joka yhdistää sirkusta ja akrobatiaa, esinemanipulaatiota, nukketeatteria sekä musiikkia. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita kaihtamatta työryhmän jäsenet ovat puurtaneet ensimmäisen teoksensa parissa syksystä 2020, ja nyt Pyhän Päärynän Legenda on valmiina kesän kiertueelle! Keskiaikaisista mysterinäytelmistä vaikutteita ottava teos pitää sisällään vinksahtaneita visuaalisia elementtejä ja absurdeja tapahtumia neljän naisen juhlapidoista Pyhän Päärynän juhlan yönä.

Pyhän Päärynän Legenda saa ensi-iltansa Kiuruveden kesäteatterissa 6.6.2021, jonka jälkeen Säilättäret lähtevät kuukauden kiertueelle ja vierailevat Suomen kesäteattereissa. Heinä-elokuussa teos nähdään useissa ulkoilmatapahtumissa ympäri Suomen.

Säilättäret-ydintyöryhmän muodostavat sirkustaitelijat Kanerva Keskinen, Milla Kurronen ja Sini Napari sekä musiikkiteatteriartisti Juuli Hyttinen. Teoksen äänimaailmasta vastaa keskiajan musiikkiin erikoistunut kokoonpano Härkätien Leikarit; Kuisma Keskinen, Lauri Keskinen sekä Päivi Kuusisto. Kesällä työryhmän liittyvät myös fyysiseen teatteriin erikoistunut näyttelijä-muusikko Jacintha Damström sekä Metropolian kulttuurituotannon opiskelija Aino Tamminen.

Nettisivut: www.sailattaret.com

IG: www.instagram.com/sailattaret

Kiertuekalenteri 

6.6. Kiuruvesi, Kesäteatteri Eerola
7.6. Maaninka, Vätysteatteri  
10.6. Jokijärvi, Pölkkyteatteri
11.6. Jokijärvi, Pölkkyteatteri
12.6. Kuusamo, Kuusamon näyttämön kesäteatteri
14.6. Paltamo, Paltamon kesäteatteri
15.6. Haapavesi, Keskipisteen Alueellinenteatteri ry. Alipääntie 205, Leskelä
16.6. Kalajoki, Kalajoen kesäteatteri 
17.6. Kalajoki, Kalajoen kesäteatteri
20.6. Harjavalta, Satasoitto-tapahtuma
22.6. Lappeenranta, Galleria Pihaton ja Pehtoorin tuvan kahvilan pihapiiri
23.6. Lappeenranta, Galleria Pihaton ja Pehtoorin tuvan kahvilan pihapiiri
24.6. Lappeenranta, Galleria Pihaton ja Pehtoorin tuvan kahvilan pihapiiri
4.7. Janakkala, Lasten Barokki
7.8. Kouvola, Wiipurintien markkinat
8.8. Lappeenranta, Linnoituksen vanhankaupungin päivät
12.8. Siilinjärvi, Mäntyrannan kesäteatteri
13.8. Siilinjärvi, Mäntyrannan kesäteatteri (koululaisnäytös)
14.8. Uusikaupunki, Uudenkaupungin Tul toril -teematori

Esitysten ja esitysaikojen päivittymistä voi parhaiten seurata nettisivuiltamme!