Melt-työryhmä uusien teosten äärellä

Melt-työryhmä on syöksynyt toiseen koronakevääseen pää edellä ja sydän toivoa täynnä. Milla Kurronen ja Meri Salmela loivat ja rakensivat ensimmäinen yhteisen teoksensa omakustanteisesti porvoolaiseen latoon. Teos esitettiin koronaturvallisesti 14 kertaa loppuunmyydyille yleisöille maalis-huhtikuun 2021 aikana.

Melt-työryhmän muodostavat sirkusartisti Milla Kurronen ja tanssitaiteilija Meri Salmela, joiden kokemukset, osaaminen ja verkostot täydentävät toisiaan – innostaen jatkuvaan luovuuteen, kasvuun ja kehitykseen. Taiteilijoiden yhteinen historia ulottuu aina lapsuuteen saakka, ja ystävysten polut yhdistyivät uudestaan taiteen äärellä syksyllä 2020. 

Koko perheelle suunnattu, nykysirkusta ja tanssia yhdistelevä Melt käsittelee tutkimusta kylmissä ääriolosuhteissa sekä tarkastelee liikkeen kautta jään eri olomuotoja. Esitys vie katsojan tutkimusmatkalle sortuvien jäämuurien ja tuulisten jäätiköiden luo tuoden lavalle kohtauksia tutkimusmatkailijan elämästä ääriolosuhteissa, joissa pohjoisen kylmyys ja kauneus salpaa hengen. Teos henkii omapäisyyttä sekä ainutlaatuisuutta ja kenttämatka vaatii ehdotonta luottamusta. 

Kurronen ja Salmela kehittävät parhaillaan teoksesta seuraavaa Melt 2.0 -versiota uuteen tilaan ja uusille yleisöille loppuvuodelle 2021. Ensimmäinen intensiivijakso Melt 2.0 parissa aloitettiin huhtikuussa osallistumalla Creative Europe:n rahoittamaan Shape it LAB -työpajakokonaisuuteen, jossa aloitettiin teoksen sisällön kehittäminen paremmin saavutettavaksi sekä enemmän lasten- ja nuortenteatterin suuntaan. 

Työryhmällä on jo täysin uusi projekti suunnitteilla vuodelle 2022. Teema ja kohdeyleisö tulevat vaihtumaan, mutta ydintavoite pysyy samana – Kurronen ja Salmela luovat korkeatasoisia fyysisesti haastavia sekä mieltä ja eri aisteja stimuloivia teoksia kohdeyleisöilleen tanssia ja nykysirkusta innovatiivisesti yhdistellen.

Työryhmän toimintaa ja teosten rakentumista voi seurata Instagramissa: instagram.com/melt_state