Flow-sirkus jälleen mukana Taidetestaajissa 2021–22

  • Korona-ajan taidetestaajayleisöä Pendulum -teoksessa.

Flow Productionsin järjestämä nykysirkuksen esityssarja Flow-sirkus on jälleen mukana Taidetestaajat-hankkeessa näytäntökaudella 2021–22. Kolmantena vuonna Flow-sirkus saa vieraakseen lähes 3300 kahdeksasluokkalaista Oulusta ja sen lähialueilta. Taidetestaajille tarjottavassa kattauksessa esitetään yhteensä kuusi kotimaista ja ulkomaista nykysirkusteosta, ensimmäinen syyskuussa ja viimeinen maaliskuussa. 

Taidetestaajat vie kaikki Suomen kahdeksasluokkalaiset korkealaatuisen taiteen pariin. Kokonaisuuteen kuuluu etko- ja jatkotehtävät sekä palautteen antaminen. Flow-sirkuksessa etkot rakentuvat kouluille lähettävästä Flow-sirkusta esittelevästä kahdeksan minuuttin mittaisesta videosta ja nähtävän teoksen trailerista sekä ennakkokysymyksistä. Esityksen yhteydessä Flow Productionsin taiteellinen johtaja johdattelee teoksen pariin ja moderoi yleisökeskustelun. Jälkikäteen oppilaat antavat palautetta Taidetestaajat -järjestelmässä.

Suorassa palautteessa saatuja parhaita arvioesimerkkejä viime vuodelta: 

”Lähdin esitykseen varautuneena ja epäileväisenä. Mutta esitys ylitti kaikki odotukset ja oli erittäin hyvä ja kiinnostava. ” (5/5 tähteä)

”En ole ennen käynyt sirkuksessa ja suosittelisin muillekin tämän käynnin jälkeen käymään.” (5/5 tähteä)

Taidetestaajat on osa Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton toimintaa, ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö.