Lastenteatterin ideahautomo hakee vuoden 2022 ITU-esitystä

Vuoden 2022 esitykseksi haetaan helposti liikuteltavaa ja kiertävää ulkoesitystä, joka soveltuu myös sisätiloihin. ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta esityksestä. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Esityksen genre ja muotokieli on vapaa. Haku päättyy 1.6.2021, jonka jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

ITUjen näyttämön järjestävät Helsingin Annantalo, Vantaan Lastenkulttuurikeskus Pessi, Turun Lastenkulttuurikeskus Seikkailupuisto, Päijät-Hämeen lastenkulttuurikeskus Efekti ja Espoon Lasten kulttuurikeskus Aurora.

ITUjen näyttämölle voi hakea esitysidealla, tekstikatkelmalla, kohtauksella tai demolla uudesta, pienille lapsille suunnatusta esityksestä. Se voi edustaa nukketeatteria, sirkusta, musiikki- ja tanssiteatteria, puheteatteria tai performanssitaidetta. Esityksen genre ja muotokieli on vapaa.

Vuoden 2022 esitykseksi haetaan helposti liikuteltavaa ja kiertävää ulkoesitystä, joka soveltuu myös sisätiloihin. Esityspaikkoina olisivat esim. koulujen ja päiväkotien pihat, lähimetsät, kadut tai julkiset aulatilat. Lyhyt rakennus- ja purkuaika sekä kevyt tekninen kalusto ovat ominaisia vuoden 2022 ITUjen voittajille. Kutsu on suunnattu taiteen ammattilaisille ja teoksen takana tulee olla laskutuskelpoinen rekisteröity yhteisö.

Hakemusten perusteella 6–8 ehdotusta valitaan Itujen näyttämökatselmukseen, joka järjestetään ulkotiloissa Espoon lastenkulttuurikeskus Aurorassa 31.8.2021. Näistä taiteen ammattilaisraati valitsee vuoden 2022 ITU–esityksen. Esityksen ensi-illan tulee olla vuonna 2022 ja se toivotaan järjestettävän näyttämön tuotantotukitahojen kanssa yhteistyössä. Valitulle ITU-esitykselle myönnetään tuotantotukea 8000 €, josta myönnetään laskua vastaan 6000€ vuonna 2021 ja 2000€ vuonna 2022.

Näyttämön järjestävät lastenkulttuurikeskukset ostavat valmiista teoksesta yhteensä vähintään 10 esitystä. ITU-esityksien määrä riippuu myös siitä, kuinka teos mukautuu erilaisiin esitystiloihin.

Lisäksi voidaan valita Pikku-Itu-esitys, jolle myönnetään 3000 € tuotantotuki. Pikku-Itu-esityksiä ostetaan vähintään yhteensä 4 kpl.

Haku päättyy 1.6.2021, jonka jälkeen valitaan katselmukseen osallistuvat esitysehdotukset.

ITU-esitysehdotuksen hakemuksen tulee sisältää seuraavat seikat: tekijät yhteystietoineen ja esittelyineen, teoksen työnimi sekä kuvaus suunnitellusta teoksesta tuotantoaikatauluineen ja alustava rahoitussuunnitelma.

Tarkemmat hakuohjeet ja hakulomake löytyvät Suomen lastenkulttuuriliiton sivuilta:
Ohjeet: https://lastenkulttuuri.fi/2022-itu-esityksen-haku/
Lomake: https://lastenkulttuuri.fi/wp-content/uploads/2021/02/ITU-hakemuslomake.pdf

Hakulomake ja liitteet lähetetään ensisijaisesti sähköpostilla: 

Tulostettu hakulomake perillä liitteineen viimeistään 1.6.2021 klo 16:
Annantalo
Katariina Metsälampi
PL 10417 PL 10417
00099 Helsingin kaupunki