Flow-sirkusta Taidetestaajille

  • WireDo (Kuva: Mia Bergius)
  • WireDo (Kuva: Mia Bergius)

Flow-sirkus esityssarjassa päästiin koronarajoituksista huolimatta esittämään taidetestaajille Kallo Collectiven Pendulum helmikuun ensimmäisellä viikolla peräti kahdeksan kertaa. Samanmoista rupeamaa suunnitellaan maaliskuun alkuun Hanna Moisalan WireDo-teoksesta. Tilanne elää vielä lähelle esitysten ajankohtaa ja esitysmäärä vahvistuu sitä mukaa, kun rehtorit ilmoittavat koulujen halukkuudesta osallistua.

Taidetestaajanäytökset ovat mahdollisia, koska ne voidaan katsoa olevan osa kahdeksasluokkalaisten koulupäivää. Kuhunkin näytökseen tulee koululaisia vain yhdestä koulusta, luokat saapuvat porrastetusti kulttuuritalo Valveelle ja luokkien väliin jätetään katsomossa turvavälit. Kulttuuritalo on muuten kiinni yleisöltä.

Kevätkauden Flow-sirkuksen toteuttamiseen saatiin Suomen kulttuurirahaston korona-apuraha, mikä olikin tarpeen huomioiden tavallista pienemmät yleisömäärät.

Maaliskuussa esitettävä WireDo on sirkustaiteilija Hanna Moisalan sooloteos. Se on hienostunut ja tyylikäs japanilaishenkinen teos, joka yhdistää ennennäkemättömällä tavalla japanilaisen sidontataiteen Shibarin sekä sirkuksesta tutun nuorallatanssin. Kahden erilaisen taiteenlaijin yhdistäminen tarjoaa uusia mahdollisuuksia tasapainon etsimiseen ja ihmisvartalon manipuloimiseen. Taiteilija käsitelee teoksessa tuntemattomaan astumisen teemaa ja tarjoaa katsojalle taitavan ja visuaalisesti kiehtovan esityksen.