BNCN-verkoston New Horizons Leadership Project käynnissä

Baltic Nordic Circus Networkin organisoima New Horizons Leadership Project -hanke käynnistyi loppusyksystä 2020.

New Horizons Leadership Programme (NHLP) on baltialais–pohjoismaisen sirkusverkoston Baltic Nordic Circus Networkin (BNCN) hanke, jossa on mukana kymmenen sirkustoimijaa kahdeksasta maasta Pohjoismaiden ja Itämeren alueilta. Hanke antaa uransa alkuvaiheissa oleville lupaaville tuottajille ja taiteilija-tuottajille mahdollisuuden osaamisen kehittämiseen ja tukee samalla kasvavaa nykysirkusalaa. 

Sirkuksen tiedotuskeskus on mukana hankkeessa yhtenä vastaanottavana orgaanisationa. NHLP-ohjelmaan osallistuvat sirkusammattilaiset Marina Rieger ja Janis Laucenieks saapuivat Suomeen perjantaina 20.11. ja tutustuvat suomalaiseen sirkusalaan ja eri toimijoihin kolmen viikon ajan. Koronatilanteen aiheuttamat rajoitukset esitystoiminnan suhteen tulivat tietysti harmilliseen ajankohtaan, mutta onneksi tapaamiset ovat toimineet virtuaalisestikin.

Vierailunsa aikana osallistujat mm. kirjoittavat kokemuksistaan ja ajatuksistaan blogia (Marina https://www.nhlp.net/blog-marina-rieger , Janis https://www.nhlp.net/janis-laucenieks-blog) ja tekevät postauksia eri somekanaviin. Tiedotuskeskuksen blogiin on luvassa pidempää pohdintaa Suomessa vietetyistä viikoista ensi vuoden puolella.

Marinaan, Janisiin ja muihin NHLP-hankeeseen valittuihin ammattilaisiin voi tutustua BNCN:n projektisivulla. (linkki johtaa toiselle sivustolle)

Sirkuksen tiedotuskeskuksen lisäksi New Horizons Leadership Programme -hankkeeseen osallistuu yhdeksän muuta nykysirkusyhteisöä. Hanketta koordinoivat Cirkus Syd (SE) ja Rigas Cirks (LV). Muut kumppanit ovat Cirkus Cirkör (SE), Manegen (SE), Hringleikur (IS), Upsala Circus (RU), Estonian Circus Centre (EE), Acting for Climate (NO) ja Dynamo (DK).  Hanke on saanut tukea Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta ja Pohjoismaiselta kulttuuripisteeltä.