Zero Gravity Companyn taiteilijoiden kuulumisia

Vuonna 2010 perustettu nykysirkusryhmä Zero Gravity Company viettää 10-vuotisjuhlavuottaan. Korona sotki juhlavuoden suunnitelmat muutamaankin kertaan. Osa ohjelmasta on siirretty tapahtuvaksi vuonna 2021, jotain pystyttiin toteuttamaan tänä vuonna ja jotain muokattiin koronankestävään muotoon netissä toteutettavaksi. Zero Gravity Companyn taiteilijat ovat myös kukin tahoillaan vieneet eri vaiheissa olevia projektejaan eteenpäin.

Netta Reunanen valmistui syyskuussa Turun Taideakatemiasta, Kulttuurialan Taiteen Uudet kontekstit YAMK -tutkinnosta. Reunasen opinnäytetyö, Suorittajasta hengittäjäksi – havaintoja nuorallatanssin ja meditaation yhteyksistä, on autoetnografinen tutkimus, jossa hän kuvaa ja analysoi henkilökohtaista kokemustaan. Nuorallatanssijaksi vuonna 2010 Turun Taideakatemiasta valmistunut Reunanen käsittelee opinnäytetyössään matkaansa sirkustaiteen alalla vuosien 2007-2020 välillä. Hän esittelee ja analysoi kehittelemänsä nuorameditaation vaikutuksia nuorallatanssijan ammatin harjoittamiseen sekä yleiseen hyvinvointiinsa. Opinnäytetyö on luettavissa Theseuksesta osoitteessa: http://www.urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2020092220610  

Reija Tapaninen järjesti yhteistyössä Jyväskylän Parkourakatemian ja sirkuskoulun kanssa improvisaatiotyöpajan.  Lokakuussa järjestetty työpaja oli osa Zerojen Juhlavuoden ohjelmistoa. Työpajassa sukellettiin improvisatoristen harjoitteiden pariin sirkuksen kontekstissa. Harjoituksia tehtiin omalla välineellä: tutkittiin tilaa, rytmiä ja hengitystä. Lisäksi pohdittiin yhdessä, miten improvisaatioharjoitteita voi suunnitella ja kuinka niitä voisi käyttää osana omaa opetusta.

Salla Hakanpään voit löytää marraskuussa esiintymästä Lapinlahden sairaalapuistosta. Tuire Tuomiston ohjaus Post Corpse eli kraa kraa on esitys väkivallasta ja siitä selviytymisestä. Se on esitys kaupungissa elävistä variksista, jotka ovat jääneet lentokyvyttömiksi. Esitykset Baltic Circle -festivaalilla: pe 20.11., la 21.11., ke 25.11., to 26.11. ja la 28.11

Zerojen juhlavuoden kymmenenvuotisen taipaleen muistelupäivityksiä löytää Instagramista #zerot10v @zero_gravity_co (siirryt toiselle sivustolle)