Sisuksen uusi teos Split Ends valmisteilla

  • Sisus: Split ends (Kuva: Slimane Brahimi)
Sisus on kaikessa koronahiljaisuudessa valmistellut uutta teosta Split ends. Suunniteltu ensi-ilta teokselle on kesällä 2021.
 
Syyskuussa Sisus oli residenssissä Ruotsissa Cirkus Cirkörin tiloissa ja siellä he aloittivat työskentelyn ruotsalaisen Angela Wandin kanssa, joka toimii työryhmässä ohjaajana. Elokuun lopulla Sisus esiintyi Jenassa, Saksassa Compose-festivaaleilla esittäen ‘work-in progress’-version valmistamansa materiaalin pohjalta. 
 
Split ends (työnimi) on Sisuksen toinen produktio ja lavalla nähdään kaksi Sisuksen alkuperäisjäsentä, Inka Pehkonen sekä Sofia DefourSplit ends syventyy vallitseviin käsityksiin naisista nykyajan yhteiskunnassa. Lavalla tullaan näkemään kaksi naista: kaksi taiteilijaa ja kertoa heidän kaksi tarinaansa siitä mitä on olla nainen sekä taiteilija. Teoksen kaksi fiktiivistä naishahmoa ovat karikatyyrejä taiteilijoista itsestään. Se on tarina kahden naisen kasvamisesta aikuiseksi ja oman artistiminänsä etsimisestä, sen hyväksymisestä ja löytämisestä. 
 
Esitys on nykysirkusteos, joka sisältää nykysirkuksen eri elementtejä kuten ilma-akrobatiaa (Washington -trapetsi), kiinalaista tolppaa, hyppynaru- ja notkeusakrobatiaa, käsilläseisontaa ja illuusioita, huumoria unohtamatta. Etsimme myös teoksellemme ääni-, puku- sekä valosuunnittelijoita sekä mahdollisia esityspaikkoja kesäkuusta 2021 eteenpäin. 
 
Lisätietoja Sisuksesta: www.sisus.net tai Instagramissa: @sisus.sirkus (siirryt toiselle sivustolle)