SirkuSilta – webinaari & verkostotapahtuma taiteen ja kulttuurin ammattilaisille torstaina 19.11.2020

SirkuSilta-tapahtumapäivä kutsuu sirkusalan ammattilaisia sekä taide- ja kulttuurialan ohjaajia kohtaamaan toisiaan ja verkostoitumaan yhdessä. Päivällä toteutuva osio tapahtuu digitaalisella tapahtuma-alustalla ja on avoin työnohjauksellinen etätapahtuma kaikille taide- ja kulttuurialan ohjaajille, kuten  sirkusopettajille ja -ohjaajille, ympäri Suomen.

Iltaosio, SirkuSilta-verkostotapahtuma, toteutetaan Seinäjoella Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetan tiloissa ja on suunnattu läntisen Suomen alueella vaikuttaville sirkusalan toimijoille ja ammattilaisille.

Tapahtuma on maksuton ja kaikkiin sisältöihin on  ennakkoilmoittautuminen:
https://link.webropolsurveys.com/EP/CB7BA1E393CD557D

Päiväosion sisällöt ovat avoimia kaikille taide- ja kulttuurialalla toimiville ohjaajille. Ohjelma toteutuu etäyhteyksin ja se sisältää sekä luennoivaa että osallistavaa toimintaa. Aamu- ja iltapäivän osioihin on ennakkoilmoittautuminen. Voit ilmoittautua molempiin tai vain toiseen osioon. Osallistujille lähetetään linkki tapahtuma-alustalle lähempänä tapahtumapäivää.

Ohjelma:

10:00–11:30 Mitä mun arki on?
Työnohjauksellinen työpaja taide- ja kulttuurialalla toimiville ryhmänohjaajille .
Työskentelyssä tuuletetaan omaa ohjaajuutta ja keskustellaan työnohjauksellisesti ohjaajuuden haasteista yhdessä muiden kanssa. Työskentelyä ohjaa Ursula Hallas TeM, teatteripedagogi, esitystaiteilija ja ryhmäpsykoterapautti, Työnohjaaja (STOry).

TAUKO

12:30–14:00 Sosiaalinen sirkus kohtaa soveltavan taiteen
Millainen ohjaaja sinä olet? Työskentelyssä peilataan omaa sirkusalan tekijyyttä suhteessa toisiin. Miten erilaiset toimintaympäristöt vaikuttavat tapaamme työskennellä sirkuksen ja soveltavan taiteen keinoin? Työskentelyä ohjaavat Ursula Hallas sekä Sirkus Magentan toiminnanjohtaja ja sirkusohjaaja Silja Kyytinen.

17:00-21:00 Verkostotapahtuma Pohjanmaan maakuntien ja läntisen Suomen alueilla toimiville sirkusalan ammattilaisille ja ohjaajille.
Paikka: Taide- ja kulttuurikeskus Kalevan Navetta, Seinäjoki
Illan tavoitteena on sirkustoimijoiden keskinäinen tutustuminen ja työskentely yhteisen verkoston ja uusien yhteyksien muodostumiseksi. Toiminnallisten osioiden ohjaajana ja fasilitoijana toimii Suomen Nuorisosirkusliiton koulutusvastaava Petra Päivärinne. Tapahtumaan on  ennakkoilmoittautuminen ja sinne voidaan ottaa maksimissaan 25 osallistujaa. Tapahtuma toteutetaan Kalevan Navetan Hugo-salissa, väljissä tiloissa vallitsevat viranomaisohjeet ja suositukset sekä kokoontumisrajoitukset huomioiden.

Tapahtuman järjestää Seinäjoen kaupungin kulttuuripalveluiden alaisuudessa toimiva musiikkiin ja sirkukseen erikoistunut Lastenkulttuurikeskus Louhimo yhdessä Suomen Nuorisosirkusliiton kanssa.

SirkuSilta on osa sirkuksen saavutettavuuteen ja ammattilaisten verkostoitumisen edistämiseen keskittyvää High 5 –hanketta, jota on rahoittanut Taiteen edistämiskeskus. Nuorisosirkusliitto on saanut  rahoitusta tapahtuman järjestämiseksi Kansan Sivistysrahastolta.
Lisätietoa hankkeesta https://www.louhimo.com/projektit-2/