Kotimaisen esittävän taiteen kansainvälinen myyntitapahtuma Performing HEL 2.-5.9.2021 Helsingissä – ohjelmistohaku aukeaa marraskuussa 2020

Helsingissä syksyllä 2021 järjestettävä Performing HEL showcase esittelee tuoreinta ja kiinnostavinta esittävää taidetta Suomesta. Jo kolmannen kerran nelipäiväinen tanssin, sirkuksen ja teatterin showcase tarjoaa puitteet uusien kansainvälisten kontaktien luomiselle tuoden yhteen Suomessa toimivat taiteilijat ja kansainväliset teatteri- ja festivaalijohtajat, presentterit ja programmerit. Tapahtuma on suunnattu myös kotimaisille teatteri- ja festivaalijohtajille, joille Performing HEL tarjoaa tilaisuuden verkostoitua ja tutustua kattaukseen kiertuevalmiita kotimaisia teoksia. 

Tulevan tapahtuman verkkosivut on nyt julkaistu osoitteessa www.performinghel.fi 

Ohjelmistohaku aukeaa 4. marraskuuta 

Performing HELin ohjelmisto koostuu pitchauksista, demoista ja täyspitkistä esityksistä, jotka valitaan marraskuussa käynnistyvän avoimen haun kautta. Haku on suunnattu Suomessa toimiville tanssi-, teatteri-, ja sirkustaiteilijoille sekä -ryhmille, joilla on kokemusta kansainvälisestä työstä. Myös tapahtuman yhteistyökumppaneiden Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin ja Espoon kaupunginteatterin on mahdollista ehdottaa teoksia omasta ohjelmistostaan. Haku päättyy 14. joulukuuta 2020 klo 17.00.

Lisätietoja avoimesta hausta > https://performinghel.fi/open-call/ 

Performing HEL -koulutuspäivistä lisäpotkua kansainväliseen työhön

Kaikille tanssin, teatterin ja sirkuksen ammattilaisille avoimet koulutuspäivät tarjoavat tilaisuuden omien kansainväliseen työhön liittyvien tavoitteiden kirkastamiseen, vanhan kertaamiseen ja uuden oppimiseen. 

Ensimmäinen koulutuspäivä Kansainvälisen työn ABC ja Performing HEL -hakuinfo järjestetään 3.11.2020 klo 10-12.30 Zoomissa. Kansainvälisen esitystoiminnan perusteita käsittelevä tilaisuus sopii kaikille esittävän taiteen ammattilaisille. Koulutuksen viimeinen puolituntia on varattu kysymyksille koskien seuraavana päivänä alkavaa ohjelmistohakua. Ilmoittaudu tilaisuuteen sähköpostitse: 1.11. mennessä. Myöhemmin järjestettävien koulutuspäivien tarkat päivämäärät ja kuvaukset julkaistaan täällä https://performinghel.fi/open-call/workshops/ . Seuraa myös Tanssin, Sirkuksen ja Teatterin tiedotuskeskusten viestintää!

Presenttereille suunnattu rekisteröityminen auki helmikuussa 2021

Teatteri- ja festivaalijohtajille, presenttereille ja programmereille tarkoitettu rekisteröityminen tapahtumaan aukeaa helmikuussa 2021 Performing HEL -verkkosivuilla. Tapahtumaan voi rekisteröityä myös online-osallistujana. Ohjelmisto julkaistaan maaliskuussa.

#performinghel #performinghel2021


Performing HEL on kotimaisen esittävän taiteen viennin- ja myynninedistämistapahtuma. Vuoden 2021 Performing HELin järjestävät Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskukset yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Svenska Teaternin, Kansallisteatterin, Espoon kaupunginteatterin ja Teatterin tiedotuskeskus TINFOn kanssa. Tapahtuma järjestetään yhtä aikaa Helsingin juhlaviikkojen kanssa ja sitä tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.