Recover Laboratory Helsingin juhlaviikonlopun taidelahjoissa ja Seinäjoen taidehallissa

  • One Night Only: Hedda Liukkala. (Kuva: Inna Huttunen / Sofi Häkkinen)
  • One Night Only: Anna Kankila. (Kuva: Inna Huttunen / Sofi Häkkinen)
  • One Night Only: Samuli Kivelä. (Kuva: Inna Huttunen / Sofi Häkkinen)

Miradonna Sirkan intiimi vannemanipulaatioteos Helsingin juhlaviikonlopussa

Recover Laboratoryn Miradonna Sirkka oli yksi Helsingin Juhlaviikonlopun taidelahjojen esiintyjistä. Vallitsevan tilanteen vuoksi juhlaviikot tiivistyivät juhlaviikonlopuksi ja yhdessä Helsingin Sanomien kanssa he toteuttivat taidelahjat-kokemuksen. Lahjat olivat maksuttomia tilaajilleen. Lahjan tilaaja tai saaja eivät voineet valita etukäteen lahjaa, vaan se tuli kaikille osapuolille yllätyksenä. Lahjat toteutettiin ympäri Helsinkiä kotipihoilla, ikkunoiden edessä, porttikongeissa tai kaduilla. Lue Helsingin Sanomien juttu ja katso video tästä: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006597662.html

Recover Laboratory vei One Night Only: An Evening With Recover Laboratory -kokonaisuuden Seinäjoen taidehalliin

Kuvataiteilija-ohjaaja Sofi Häkkinen, elämystuottaja Inna Huttunen, sirkustaiteilija Hedda Liukkala, näyttelijä Anna Kankila ja muusikko Samuli Kivelä esiintyivät Seinäjoen uuden Taidehallin historian toisten näyttelyiden avajaistapahtumassa Kalevan navetalla elokuussa 2020. One Night Only: An Evening With Recover Laboratory on esityskonsepti, joka saa aina uniikin muodon kuhunkin tapahtumaan sulautuen.Tällä kertaa juuri remontoitu upea taidetila täyttyi Liukkalan ja Kivelän Itämerelle tehdystä cyr-rengasta ja elektronista musiikkia yhdistelevästä numerosta, Häkkisen osallistavasta video- ja veistotaidekokonaisuudesta, sekä Kankilan eriskummallisesta runonlausuntaperformanssista.

Miradonna Sirkka Kobenhavn International Theatre Metropoliksen etäresidenssissä

Kesälle 2020 suunniteltu Metropoliksen paikkasidonnainen produktio siirtyi vuodelle 2021. Jo tiivistetyn harjoituskauden vuoksi Miradonnan oli määrä lähteä 10 päivän residenssiin Kööpenhaminaan, mutta matkustusrajoituksen vuoksi matka peruuntui äkillisesti. Matkan sijasta paikkasidonnaista, poikkitaiteista, osallistavaa kerrostaloalueelle sijoittuvaa teosta tehtiin Whatsapp-puheluiden, videoiden ja Google Drive kansion avulla. Työryhmään kuuluu neljä kansainvälistä sirkustaiteilijaa. Teoksen ensi-ilta nähdään Kööpenhaminassa loppukesästä 2021, lisäinfoa myöhemmin Metropoliksen sivuilta: https://www.metropolis.dk/en/category/activities/