Race Horse Companyn uutisia

O’DD:n ensi-ilta, sekä muut esitykset Espoon kulttuurikeskuksessa 

Race Horse Companyn O’DD on scifin maailmasta inspiraationsa saava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyttä ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin ja muusikko Miro Mantereen kunnianhimoinen teos vie katsojan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen. 

Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun tanssikoreografi Jarkko Mandelinin kanssa. Kokemuksen viimeistelee Jere Mönkkösen ja Eero Alavan vahva audiovisuaalinen valosuunnittelu. 

Esitykset ovat nähtävissä Espoon kulttuurikeskuksen Louhisalissa torstaina 8.10. klo 19, perjantaina 9.10. klo 19 ja lauantaina 10.10. klo 15. Lauantaina 10.10. ennen esitystä klo 14 teosesittely Tapiolan kirjastossa. 

Club Carousel ottaa haltuunsa kulttuurikeskus Stoan lokakuussa 

Race Horse Company yhdistää voimansa nelihenkisen Drapes 247 -yhtyeen kanssa luoden ainutlaatuisen musiikkia ja sirkusta yhdistävän klubin. 

Luvassa on monipuolisesti taidokasta nykysirkusta live-musiikin säestyksellä sekä letkeää meininkiä huumorilla ja hurjilla yllätyksillä höystettynä. Tunnelmallisessa tilassa sattuu ja tapahtuu, musiikki soi ja karuselli pyörii. 

Näyttämöllä esiintyy Race Horse Companyn sirkustaiteilijat Rauli Dahlberg, Mikko Karhu, Sini Saari ja Eetu Ranta. Musiikista vastaavat Drapes 247 -yhtyeen Tomi Flyckt, Viljami Lehtonen, Jani Hietanen, sekä Jussi Liukkonen

Esitykset ovat nähtävissä kulttuurikeskus Stoassa torstaina 22.10. klo 19, perjantaina 23.10. klo 19 ja lauantaina 24.10. klo 19.

Toimitilahanke

Race Horse Company ja Linnanmäen Sirkuskoulu ovat aloittaneet yhteisen toimitilahankkeen, jonka tavoitteena on perustaa Helsinkiin uusi sirkustila. Korkealaatuinen toimitila soveltuisi sirkuskoulun opetustoimintaan, sekä esittävän taiteen ammattilaisten harjoitteluun, residensseihin ja esitystoimintaan. 

Hankkeeseen etsitään lisää kumppanuuksia varsinkin sirkustaiteen ja tanssin ryhmistä. Projektin esikuvina toimivat Sorin Sirkus Tampereelta, Cirkus Cirkör Tukholmassa ja The 7 Fingers -sirkusryhmän toimitilat Montrealissa. 

Toiminta uudessa tilassa olisi tarkoitus aloittaa vuoden 2022 keväällä. 

Lisätietoa: Antti Suniala, , 045 8570 877 

Uudet vahvistukset Race Horse Companyn tiimissä

Syyskuun saavuttua Race Horse Companylla aloitti kaksi uutta tekijää: Kaarina Arokorpi ja Saana Sivonen. Molemmat ovat kulttuurituotannon opiskelijoita, Kaarina Humanistisesta Ammattikorkeakoulusta ja Saana Metropoliasta. Kaarina on työskennellyt aikaisemmin tanssituotantojen parissa, mutta syksyn aikana hän suorittaa markkinoinnin harjoitteluaan RHC:lle, samalla tutustuessaan syvemmin nykysirkukseen. Saanalla on puolestaan jo muutamien vuosien ajalta työkokemusta nykysirkuksen kentältä ja nyt hän työskentelee kolmen kuukauden jakson ryhmän avustavana tuottajana.