Lastenkulttuurikeskus Louhimo hakee kahta sirkustaiteilijaa

Seinäjoella toimiva lastenkulttuurikeskus Louhimo hakee kahta sirkustaiteilijaa lapsille ja lapsiperheille suunnattuun sirkusta ja esineilmaisua yhdistävään esitykseen. Hai 5 – merenalainen seikkailu yhdistää eri sirkuslajeja sekä esineiden kautta tapahtuvaa ilmaisua vedenalaisesta elämästä kertovaksi esityskokonaisuudeksi. Erityisesti alle kouluikäisille suunnatusta Hai 5:stä suunnitellaan kiertävää esityskonseptia Etelä-Pohjanmaan alueelle.

Hai 5 -esityksen konseptiin kuuluu esityskokonaisuuden numeronomaisuus, mikä mahdollistaa kulloinkin mukana olevien esiintyjien itsenäisen valmistautumisen omaan kohtaukseensa. Konsepti vaatii täten vain lyhyen yhteisen harjoitusajan muun työryhmän kanssa esityksen kokoamiseksi. Esitystä yhdistävä tarina ja teema asettavat toiminnalle raamit, mutta antavat vapauden eri taiteilijoille oman osaamisensa työstämiseen osaksi esitystä itsenäisesti. Esitys toteutetaan kolmen esiintyjän työryhmällä, ja sen ohjaa lastenkulttuurikeskus Louhimon ts. taidekasvattaja, teatteri-ilmaisun ohjaaja (YAMK) Sari Pasanen. Työryhmässä on lisäksi audiovisuaalisen maailman suunnittelija, tuottaja sekä puvustaja-lavastaja.

Hai 5 – esitykset ja yhteiset harjoitukset toteutetaan marraskuussa 2020 viikolla 45 ja 46. Esitykset järjestetään Seinäjoella, Kurikassa ja Ilmajoella. Toiminta pitää lisäksi sisällään etäyhteyksin toteutettua yhteydenpitoa ohjaajan ja esiintyjien välillä. Korvaus työstä on 2300€ laskutettuna. Hanke järjestää matkat ja majoituksen.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelo (mieluusti videolinkkien kera) sunnuntaihin 13.9.2020 mennessä osoitteeseen: . Haemme työryhmään sirkustaiteilijoita, jotka hallitsevat monipuolisesti eri sirkuslajeja (resurssisyistä esityksessä ei voi olla ilma-akrobatiaa). Kerro hakemuksessa, mitä sirkuslajeja voisit esitykseen tuoda. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista ja jatkoon päässeille pidetään haastattelut etäyhteyksin. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.

Lastenkulttuurikeskus Louhimo on Etelä-Pohjanmaan alueella toimiva musiikkiin ja sirkukseen erikoistunut lastenkulttuurikeskus. Hai 5 -esitys on osa Taiteen edistämiskeskuksen rahoittamaa High 5 -hanketta sirkustaiteen saavutettavuuden sekä ammattilaisten työllistymismahdollisuuksien lisäämiseksi.

Lisätietoja:
044-4181681/ Sari Pasanen, ts. taidekasvattaja, Hai 5 -esityksen ohjaaja
044-7541618/ Maarit Manninen, High 5 –hanketuottaja