Flow-sirkuksen syksy: syyskuussa HYLKY, lokakuussa JONG ja O’DD

  • Hylky: Tuukka Jukola, Kira Riikonen, Hanna Moisala, Emma Langmoen. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Hylky: Hanna Moisala. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Hylky: Angeliki Nikolakaki. (Kuva: Janne-Pekka Manninen)
  • Sakari Männistö: JONG

Monitaiteellinen, immersiivinen teos HYLKY jatkuu 19.9. saakka Oulun Hiukkavaarassa

”Olen mykistynyt ja haltioissani. Kertakaikkisen lumoutunut.” 

”Kokonaisuudessaan vaikuttava, runsas ja näyttävä.” 

”Vaikka Hylky on tekijöidensä luomus, se imaisee kerrontaan jotain omaa hylkyäni, henkilökohtaisesti elettyä ja koettua. Minulle tämä oli selviämisen ja lohdun paikka.” 

”Yksi huikeimmista kokemuksista IKINÄ.” 

Flow Productionsin HYLKY-teoksen esityskausi on käynnistynyt, ja teos on saanut valtavasti hienoa palautetta sekä yleisöltä että kriitikoilta. Kalevan Eeva Kauppisen mukaan teos on ”väkevää pullopostia itsekkäälle ihmiskunnalle, jossa haaksirikon, hukkumisen ja selviytymisen teemat kelluvat hyvin ajassa. Hylky on järkyttävä, häiritsevä, yllättävä ja autuaallisen kaunis. Esitys houkuttelee hengittelemään ja viipyilemään, kun vielä voi.” (Kaleva, 27.8.2020) 

Pirjo Yli-Maunulan ohjaama monitaiteellinen tuotanto on aistikokemuksien runsaudensarvi, joka kuljettaa kokijansa mielen eri kerrosten läpi menneisyyden taakkojen ja kriisien kautta kohti uutta toiveikkuutta. Jokainen katsoja tekee omat valintansa ja kokee oman matkansa Hylyn maailmassa. Kaikkea ei voi nähdä kerralla, eikä ole tarkoituskaan. 

HYLKY toteutetaan pandemiaolosuhteet huomioiden. Jokaiseen esitykseen otetaan vain 40 katsojaa kerralla, ja esitystila on 2000 neliömetrin laajuinen. Tilaisuuteen osallistuva yleisö voi jakautua erillisiin yleisölle tarkoitettuihin alueisiin ja pitää turvaetäisyyden sitä kautta. Paikan päällä on tarjolla kasvomaskeja ja käsidesiä. 

Hylkyä on saavuttu katsomaan Oulun lisäksi ympäri Suomea; Helsingistä, Rovaniemeltä, Kuopiosta, Jyväskylästä, Joensuusta, Turusta ja Raahesta. Liput hupenevat hyvää vauhtia, joten ne kannattaa myös varata ajoissa. Esitykset jatkuvat 19.9. saakka. 

Tervetuloa kokemaan HYLKY! 

Jäljellä olevat esitykset: 

ti 8.9. – pe 11.9. / ti 15.9.- la 19.9. Kaikki esitykset: klo 19.00 (kesto: n. 90min.) 

LIPUT
38 € + palvelumaksu: Ticketmaster.fi (siirryt toiselle sivustolle)
Ilman palvelumaksua: Oulu10 ja Kulttuuritalo Valveen lipunmyynti
Sarjaliput: Ticketmasterin puhelinmyynnistä, Oulu10:stä ja Kulttuuritalo Valveelta (kahden näytöksen sarjalippu samalla henkilölle 70 €, kahden näytöksen sarjalippu + koko esityskauden loppujuhla 19.9. klo 21 tarjoiluineen 100 €, pelkkä loppujuhla 30e)

Flow-sirkuksen syyskauden avaus Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla 

Lokakuussa Flow-sirkuksessa vierailee Agit-Cirkin teos JONG. Jonglööri Sakari Männistön Lotta Wennäkosken sävellykseen esittämä teos on osa Oulu Sinfonian konsertteja ja kuuluu myös Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalin ohjelmistoon. Esitykset ovat Oulun Madetojan salissa to 8.10. klo 19 ja pe 9.10. klo 10. 

Yhteistyössä Oulu Sinfonia 

Lippujen hinnat ja lisätiedot: www.oulusinfonia.fi
Lippujen ennakkomyynti: Oulu10 ja Ticketmaster.fi (siirryt toiselle sivustolle)
Tähän konserttiin käy Kaikukortti.

Race Horse Companyn O’DD vierailulla lokakuussa
 
Race Horse Companyn O’DD vierailee Oulussa, Flow-sirkuksen esityssarjassa tuoreeltaan Espoon ensi-iltansa jälkeen lokakuussa. Teoksesta järjestetään kaksi tilausnäytöstä Taidetestaajille (13 ja 15.10.) ja yksi muulle yleisölle 14.10. Esitykset järjestetään tavallista pienemmälle yleisölle johtuen korona-ajan turvallisuusvaatimuksista. 
 
O’DD on sci-fin maailmoista inspiraatiota ammentava nykysirkusesitys, joka tutkii ihmisyyden tiloja ja muutosta yksilöä suurempien voimien kourissa. Trampoliinivirtuoosi Rauli Dahlbergin kunnianhimoinen sooloteos vie kokijan futuristiseen nykysirkuksen uneksittuun todellisuuteen. Esityksen lähtökohtana on ihmisen pyrkimys parempaan huomiseen uudelleensyntymien kautta: voiko ihminen koskaan aloittaa puhtaalta pöydältä, kun hän jo syntyessään on jatkumoa muulle ihmiskunnalle?

Taiteenlajien rajoja rikkovan spektaakkelin koreografia on toteutettu yhdessä palkitun tanssikoreografi Jarkko Mandelinin kanssa, jonka kamppailulajeja nykytanssiin yhdistävä orgaaninen ja erittäin fyysinen tyyli kohtaa sirkuksen maailman ryminällä.

Sanattoman liikkeen ja välinemanipulaation ilmaisua täydentävät live-looppauksen pioneerin Miro Mantereen unenomainen äänimaisema sekä Jere Mönkkösen ja Eero Alavan vahvan audio-visuaalisen kokemuksen viimeistelevä valosuunnittelu.