Vuoden 2021 Performing HEL showcasen rahoitus on varmistunut

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 140 000 euroa kotimaisen sirkuksen, tanssin ja teatterin showcase Performing HEL:in järjestämiseen vuonna 2021. Vuonna 2018 ensimmäisen kerran järjestetyn esittävän taiteen kentän yhteisen katselmuksen on määrä tapahtua seuraavan kerran Helsingissä elokuun 2021 lopussa. Tarkat tapahtumapäivät varmistuvat myöhemmin.

Joka toinen vuosi järjestettävä Performing HEL -katselmus on suunnattu sekä suomalaisille että kansainvälisille teattereiden, festivaalien ja kulttuuritalojen ohjelmistoista vastaaville. 

Opetus- ja kulttuuriministeriön kulttuuriviennin edistämiseen myönnetty erityisavustus kohdistetaan showcasen tuotantokuluihin ja kestävän kehityksen näkökulmasta tehtävään tapahtuman kehittämistyöhön. Elokuun lopussa Helsingissä järjestettävän showcasen lisäksi tullaan järjestämään kansainväliseen työhön keskittyvien työpajojen sarja, joka on avoin kaikille esittävän taiteen ammattilaisille.

Vuoden 2019 Performing HEL:in järjestivät yhteistyössä Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskukset yhteistyössä Helsingin juhlaviikkojen, Kansallisteatterin, Svenska Teaternin, Espoon kaupunginteatterin ja Teatterin tiedotuskeskuksen (TINFO) kanssa. Performing HEL -ohjelmisto koostui 12 pitchauksesta, 10 demosta ja 5 täyspitkästä esityksestä.

Lisäksi opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 45 000 euron erityisavustuksen kulttuuriviennin edistämiseen Pragma Helsingin ja sen asiakkaiden kansainvälisen viennin ja brändin kehittämishankkeelle 2020-21. Pragma Helsinki sai alkunsa vuonna 2019 osana Tanssin ja Sirkuksen tiedotuskeskusten yhteistä välittäjäportaan kehittämishanketta.

Lue lisää hankkeesta

Pragma Helsinki (siirryt toiselle sivustolle)

Lue lisää
Performing HEL
OKM: Erityisavustukset kulttuuriviennin edistämiseen (siirryt toiselle sivustolle)
OKM: Myönnetyt erityisavustukset kulttuuriviennin edistämiseen 2020 (siirryt toiselle sivustolle)