Kansalliskirjasto kerää verkkosivustoja korona-arjesta, myös esittäviä taiteita koskien

Kansalliskirjasto kerää nyt korona-ajan poikkeusolojen verkkosisältöjä. Esittävät taiteet ovat olleet etujoukoissa reagoinnissa korona-aikaan ja uudenlaisten sisältöjen muutoksessa. Koska verkkoaineistot voivat olla katoavia, olisi niitä tärkeää saada talteen myös tältä ajanjaksolta. 

Kansalliskirjasto on julkaissut keruulomakkeen, jolla voi lähettää myös korona-aikaan liittyviä esittävien taiteiden sisältöjä (esimerkiksi verkkovideoesityksiä, streamaustallenteita, korona-aikaan liittyvien teosten esittelyjä jne.).

Verkkosisältöjä voi ehdottaa 13.5. asti verkkolomakkeella -> https://webropol.com/s/kansalliskirjasto2020koronakerays (siirryt toiselle sivustolle) 

Kansalliskirjaston verkkoarkistoon tallennetut verkkosisällöt ovat tekijänoikeuslain mukaisesti käytettävissä Kansalliskirjaston vapaakappaletyöasemilla, joita on vapaakappalekirjastoissa. Näillä työasemilla tutkijat ja kiinnostuneet voivat tutustua aineistoon, ne eivät siis päädy tule esimerkiksi verkkoon katseltaviksi eikä niitä pysty kopioimaan.

Teatterimuseo tekee yhteistyötä Kansalliskirjaston kanssa esittävien taiteiden verkkosisältöjen saamiseksi mukaan keruuseen. Seuraa Teatterimuseon viestintää asiassa (https://www.teatterimuseo.fi/fi).  

Kansalliskirjaston keruuilmoitus: https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/uutiset/kansalliskirjasto-keraa-verkkosisaltoja-koronavapusta-ja-arjesta-verkkoarkistoon (siirryt toiselle sivustolle)