Expand the Roots – nykysirkuspodcast

Expand the Roots -podcast on sirkustaidetta ja nykysirkusta käsittelevä podcast, joka on jatkoa Henna Matanuskan, Matleena Laineen ja Maarit Utriaisen vuonna 2019 luomalle samannimiselle projektille/yhteisölle. 

Neljän jakson podcast-sarja on näiden kolmen taiteilijan sekä lisäksi mukaan saadun Milla Jarkon välistä keskustelua nykysirkustaiteesta, taiteilijuudesta sekä taiteilijoiden välisestä yhteistyöstä Jesper Aution johdattelemana. 

Ensimmäinen jakso on kuunneltavissa Spotifyssa maanantaina 11.5. alkaen. Loput jaksoista julkaistaan viikon välein. 

Sarja on tuotettu Humanistisen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoiden Katariina Nikkilän, Julia Röytän ja Jesper Aution toimesta projektina, joka on osa heidän Digitaaliset tuotannot -opintojaksoaan. Sarjalla pyritään luomaan keskustelua alasta ja herättämään ajatuksia alan taiteilijoille, muille toimijoille sekä alasta kiinnostuneille.  

’’Tavoitteena oli tehdä projekti, joka edesauttaa taiteilijoita ja heidän työtään, mielestämme tämä onnistui!’’, kertoo tekniikasta vastaava sekä haastattelijana toiminut Jesper Autio.

’’Tämä projekti oli hauska toteuttaa ihan uskomattomien taiteilijoiden kanssa!’’, toteavat Humakin opiskelijat.

’’Päädyimme podcast-sarjan tekemiseen yhdessä Hennan kanssa, sillä se soveltuu hyvin poikkeustilanteeseen sisällöltään sekä on mahdollinen toteuttaa etänä’’, kertoo sisällöntuotannosta vastaava Julia Röyttä.

’’Mielestäni toteutus onnistui tavoitteiden mukaisesti ja podcastista tuli taiteilijoiden näköinen, meillä oli ihan mahtava tiimi!’’, kertoo projektipäällikkö Katariina Nikkilä.

Kuuntele podcast Spotifyssa (siirryt toiselle sivustolle)

Info:
Nimi: Expand the Roots –nykysirkuspodcast, neljän jakson sarja
Kuunneltavissa: Spotifyssa ensimmäinen jakso maanantaina 11.5. Loput jaksot julkaistaan viikon välein.
Mukana: Haastattelija Jesper Autio sekä taiteilijat Henna Matanuska, Matleena Laine, Maarit Utriainen ja Milla Jarko
Tuotanto: Humakin opiskelijat Katariina Nikkilä, projektipäällikkö, Julia Röyttä, sisällöntuotanto ja Jesper Autio, tekninen osaaja