Supiaisen uutisia maaliskuulle

  • db.

Mennyttä

Työttömien Teatteri – Nimetön näytelmä työttömyydestä

Työttömien Teatterin ensimmäisen näytelmän seitsemän esityksen sarja alkoi helmikuussa ja saatiin onnelliseen päätökseensä 5.3. Työttömien Teatteri on hanke, jossa pääasiassa kuntouttavassa työtoiminnassa tai työkokeilussa olevat henkilöt ovat saaneet itsenäisesti, joskin tarvittaessa Supiaisen henkilökunnalta ohjausta ja apua saaden, työstää näytelmää ja saada omaa ääntään kuuluviin tilanteessa, jossa aktiivinen toimijuus yhteiskunnassa on helposti koetuksella. Tekemistä lähestyttiin matalan kynnyksen näkökulmasta, ja kummasti ideat lähtivät elämään, vaikka harvalla ryhmäläisellä oli aiempaa kokemusta teatterista saati esiintymisestä. Projektista ja yhteisestä touhuamisesta tuli tekijöilleen tärkeitä, mutta kuten kaikista taideteoksista, on tästäkin osattava päästää irti. Mutta jatkorahoitus hankkeelle on saatu, joten Työttömien Teatterin tarina jatkuu! Ehkä seuraavaksi tehdäänkin sitten jotain aivan muuta.

Matka pohjoiseen, eli vierailu Rovaniemellä

Rovaniemen kunta tilasi Sirküs-esityksen esitettäväksi Rovaniemellä kolme kertaa, joten Rauli Katajavuori ja Miika Nuutinen lähtivät kuunvaihteen tienoilla heittämään viikonlopun keikkareissun. Samalla reissulla esitettiin myös db, ja huolimatta esiintyvien taiteilijoiden tiiviistä aikataulusta oli matka antoisa.

MAALISKUUN TULEVAT

14.–15.3. db
21.–22.3. Pieni Samuraityttö – action-tanssiteatteriteos
28.–29.3. db

db

esitys, äänet, valot, lavastus ja esiintyminen: Rauli Katajavuori
puvustus: Laura Sariola
lasimaalaukset: Ville Löppönen

db -esitys pohjaa taitelijalähtöisen, itsetehdyn, kotikutoisuuden sekä keskeneräisyyden käsitteisiin, joiden keskeisenä tapahtumana on uudelleen kokoamisen ja tulkitsemisen teema. Rikkomisen sekä purkamisen kautta kurotetaan kokoamiseen, jota kautta päästään jonkinlaiseen (uus)kubistiseen uudelleen tulkintaan. Samoja asioita järjestetään uudelleen ja uudelleen uusiin muotoihin, variaatio teemasta seuraa toistaan. Esitys antaa aikaa olla ja ajatella. Aivan kuin tavoitteena olisi tuoda esiin käsityksissämme ja käsitteissä piileviä ristiriitaisuuksia ja osoittaa yleisesti merkitysten häilyvyys toteuttamalla esityksellinen dekonstruktio. Esitys on eräänlainen sakraalimaalaus tässä ajassa. db on teos, jossa esittävän ja ei-esittävän elementit synnyttävät uuden näkökulman ja tulkinnan. Esitys on yksinkertaisen kaunista sanatonta sirkustaiteen runoutta.

Esimakua tästä linkistä. (siirryt toiselle sivustolle)

Pieni Samuraityttö – action-tanssiteatteriteos

Pieni Samuraityttö on action-tanssiteatteriteos, joka yhdistää nykytanssia ja näyttämötaistelua.

Teos kertoo videopelimaailmaan pakenevan tytön tarinan. Maailma tempaa tytön mukaansa ja vie hänet hurjaan seikkailuun. Matkalla hän kohtaa ihmeellisiä olentoja, jotka auttavat häntä oivaltamaan, mitä hän oikeastaan pakenee. Tarinassa tyttö kokee hyvän ja pahan taistelun, ja ymmärtää, että kuka tahansa voi olla sankari katsomatta sukupuoleen, ikään tai mihinkään ulkoiseen määritelmään.

Artur Erjala, Kira Heinonen, Arvo Jean-Michael Saarinen, Ida Teeri.
Esityksen kesto 45 minuuttia.

Kohdeyleisö ensisijaisesti alakouluikäiset, mutta teos soveltuu myös hyvin esimerkiksi yläkouluikäisille ja siinä on sisältöä aikuisellekin katsojalle. Suositusikäraja 8-vuotiaasta ylöspäin.

Ei kun siis tervetuloa katsomaan ja ihmettelemään!

Yleiset yhteystiedot:
sähköposti:
puh: 0451209383
http://supiainen.com/

Näyttämö: Pilkontie 7, 80130 JOENSUU
https://teatterinayttamo.fi/