Blind Gut Company koulukiertueella Pohjanmaalla

  • Kun kala puussa. (Kuva: Blind Gut Company)
  • Kun kala puussa. (Kuva: Blind Gut Company)

Blind Gut Companyn teos Kuin kala puussa on parhaillaan kahden viikon mittaisella koulukiertueella Pohjanmaalla. Erilaisuutta ja yhteistyötä käsittelevä teos esitetään kiertueen aikana yhteensä kymmenellä eri koululla 6-9-vuotiaille katsojille.

Ensimmäisellä kiertueviikolla Etelä-Pohjanmaalla teos sai erittäin lämpimän vastaanoton ja innostunut yleisö seurasi esitystä eläen vahvasti esiintyjien mukana. Oppilaat myös kyselivät ja kommentoivat esitystä aktiivisesti sen jälkeen järjestetyissä yleisökeskusteluissa. Alakoulujen liikuntasalit olivat esitykselle oikein sopiva ympäristö. Opettajakunnan mukaan esitys toi kaivattuja kulttuurikokemuksia koulujen arkeen sekä herätti keskustelua myös jälkikäteen. Ryhmä odottaa innoissaan tulevaa viikkoa Keski-Pohjanmaalla ja toivoo pääsevänsä tekemään samankaltaisia kiertueita myös tulevaisuudessa.

Kiertueen mahdollistavat Suomen Kulttuurirahaston Etelä- ja Keski-Pohjanmaan rahastojen myöntämät apurahat.

Ryhmän muita kuulumisia:

Kuin kala puussa -teos kiertää myös tulevana kesänä ulkoilmatapahtumissa. Keikkakalenterissa on vielä tilaa, mikäli teos kiinnostaa!

Blind Gut Companyn uuden Transparent Surfaces -teoksen luominen pääsee toden teolla käyntiin maaliskuun lopulla alkavassa residenssissä Cirkossa. Tuomas Vuorinen ja työryhmä työstävät omistussuhteita käsittelevää teosta yhteensä kolmen viikon ajan.