Suomen Taikapiiri ry: Vuoden Taikuri on Kalle Nio

  • Palkitut Noora Karma, Kalle Nio ja Henri Kemppainen.

Suomen Taikapiiri ry on vuosikokouksessaan 2.2.2020 ojentanut Vuoden Taikuri -palkinnon Kalle Niolle. Nio saa tunnustuksen uraauurtavista kansainvälisistä kiertueistaan ja uutta ilmaisua hakevasta taikuudestaan, erityisesti vuonna 2019 ensi-iltansa saaneesta The Green-teoksesta.

Kalle Nio (s. 1982) on taikuri, kuvataiteilija ja teatteriohjaaja. Hän työskentelee näyttämötaikuuden, visuaalisen teatterin, sirkuksen, kokeellisen elokuvan ja kuvataiteen saralla. Nion ryhmä WHS on yksi aktiivisimmin ulkomailla toimivista suomalaisista esitystaideryhmistä, ryhmän teoksia on esitetty yli 40 eri maassa. Nio on valmistunut Kuvataideakatemian tila-aikataiteen osastolta kuvataiteen maisteriksi. Nion uusin The Green -niminen esitys kiertää vuonna 2020 muun muassa Ranskassa, Saksassa ja Unkarissa.

Lisäksi yhdistys palkitsi mentalisti Noora Karman Emeritus Reijo Salminen –Trofeella pitkästä urastaan ja esitystaidekoulun perustamisesta. Timo Tuomivaara -kiertopalkinto myönnettiin Jose Ahoselle ja Johannes Malkamäelle suomalaisen Taikaklubikulttuurin edistämisestä. Yhdistyksen sisäinen Raataja-palkinto meni Henri Kemppaiselle kovasta työstä tv-sarjan parissa.

Suomen taikapiiri ry on perustettu vuonna 1945 ja on Suomen vanhin taikayhdistys. Vuosikokouksessa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kalle Nio, mentalisti Pete Poskiparran väistyessä puheenjohtajan paikalta.

Lisätietoja:
Suomen taikapiiri ry
Kalle Nio
+358 50 5877 042

www.suomentaikapiiri.fi

Kalle Nion kotisivut: www.kallenio.com
Noora Karman kotisivut: noorakarma.fi
Jose Ahosen ja Johannes Malkamäen kotisivut: mielentaikuutta.com / www.ihmetys.com
Henri Kemppaisen kotisivut: hwww.henrikemppainen.com

(Lähde: Suomen Taikapiiri ry:n tiedote 2.2.2020)