Sirkus Supiaisen helmikuun tapahtumia

  • Circ2M. (Kuva: Reino Koivula)

Helmikuussa Työttömien Teatteri valmistaa ensimmäistä esitystään kanssamme ensi-iltaan ja samaan aikaan harjoitukset ovat käynnissä myös Timo Torvisen ja Rauli Katajavuoren uuden huhtikuussa ensi-iltansa saavan Sirkus jää pystyyn -nimisen esityksen kanssa.

Sirkus Supiaisen SIRKÜS ja db-esitykset vierailevat Rovaniemellä 28.2.-1.3.2020.

Helmikuussa NÄYTTÄMÖllä

Työttömien teatteri: Nimetön näytelmä työttömyydestä (kantaesitys)

Kun työllisestä tulee työtön, hän huomaa joutuneensa syöksykierteeseen, jonka pohjalta löytyy tuore kasa täytettäviä lomakkeita. Asunto, työ, oma-arvontunto, elämän ilo, nämä kaikki ja paljon muuta saa täyttämällä nämä hakemukset.

Hän menetti työnsä, hän menetti puolisonsa ja koiransa, jonnekin meni myös se itsemääräämisoikeus. Kuinka hän selviää tulevasta virastoverkosta? Säilyttääkö työtön järkensä vai hylätäänkö se pöydälle muiden hakemuksien seassa?

Jos kuvittelit näytelmien olevan pelkkää todellisuuspakoa, tulit katsomaan väärää näytelmää. Tervetuloa pahoittamaan mielesi Työttömien teatterin ensimmäisen näytelmän parissa. Täällä otamme todellisuudesta kiinni kaksin käsin.

Esitykset NÄYTTÄMÖ-teatterissa, Pilkontie 7, Joensuu

20.2.2020 (ennakko) klo 11
22.2. klo 11 ja klo 19 ensi-ilta
23.2. klo 19
26.2. klo 11
4.3. klo 11
5.3. klo 11
(Esityksiin vapaa pääsy)

Circ2m: Drops of Symbiotic Interactions – Nykysirkusteos symbioosista 7.-8.3. klo 19

Esityksessä syvennytään esiintyjien välisten suhteiden kautta symbioosiin neljään luokkaan: parasitismiin, kommensalismiin, amensalismiin ja mutualismiin. Jokaisella luokalla on omanlaisensa säännöt, jotka määrittävät suhteen luonteen.

Parasitismi eli loisinta – jossa loinen saa isännästään yksipuolista hyötyä.
Mutualismi (yhteistoiminta) – Molemmat osapuolet hyötyvät toisistaan
Kommensalismi (pöytävierassuhde) – Toinen hyötyy toisesta aiheuttamatta tälle haittaa
Amensalismi (epäsuorahaittasuhde) – Toinen osapuoli aiheuttaa tietämättään toiselle haittaa hyötymättä tästä kuitenkaan itse

Lavalla nähdään neljä erilaista kohtausta, joissa jokaisessa syvennytään yhteen symbioosin luokista. Esiintyjien lisäksi keskiössä ovat köydet, jotka kuvastavat symbioosille ominaista fyysistä sidettä. Köyttä hyödynnetään monipuolisesti kuvastaan kunkin symbioosin luokan ominaisluonnetta. Lopputuloksena innovatiivinen ja tanssillinen ilma-akrobatia teos, jossa esiintyjien väliset suhteet ovat pääosassa.

Ohjaus ja käsikirjoitus: circ2m
Esiintyjät: Myrsky Rönkä ja Marjut Hernesniemi
Äänisuunnittelu: Teemu Kiiskilä
Valosuunnittelu: Paul Damade
Tuotanto: Circ2m ja Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö
(Alkuperäinen) Juliste: Jere Virta / kuva: Pia Vainio
Teaser: Jussi Pajuniemi
Esitystä ovat tukeneet Taike Varsinais-Suomi, SKR Varsinais-Suomi, TOP-säätiö, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Sirkus Faktori

LIPUT ESITYKSIIN: https://www.tiketti.fi/nayttamo

Seuraa meitä:
https://www.instagram.com/nayttamo/?hl=fi 
https://www.facebook.com/supiainen/
https://www.facebook.com/SUPIAINEN-315271757243/ 
www.teatterinayttamo.fi
www.supiainen.com

Kursseja

Ilma-akrobatian tiiviskurssi pe -la 21.-22.2.2020

Ohjaajana Terhi Tavi, tankotanssija ja ilma-akrobaatti. Voimistelutaustainen Terhi kiinnostui tankotanssista vuonna 2011 ja jäi heti koukkuun. Ilma-akrobatia ja erityisesti rengastrapetsi tuli mukaan kuvioihin vuonna 2014. Terhi on ohjannut tankotanssitunteja vuodesta 2012 ja ilma-akrobatiaa vuodesta 2014.

Nykyään Terhi on päätoiminen tankotanssin ja ilma-akrobatian ohjaaja. Hän myös esiintyy ja kilpailee sekä tankotanssijana että ilma-akrobaattina. Terhi on vuoden 2018 Suomen Tankotanssiliiton SM-hopeamitalisti, Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmonen, sekä 2019 rengastrapetsin Suomen mestari, ja tuttu myös tv-ohjelmista Voitolla Yöhön ja Talent Suomi. Tällä hetkellä Terhi opiskelee Turun AMK:n Taideakatemian sirkuslinjalla.

Kurssi: Perjantai klo 18-21 ja lauantai 9 -12

Ilmottaudu kurssille täällä: https://forms.gle/Tv9a3M1LUiwqL6ty5

Hinta 30€ (kerta ja 50 € kaksi päivää)
Kurssille otetaan 10 osallistujaa. Tiiviskurssien lisäksi sirkuskoulun oppilaat pääsevät katsomaan jatkossa NÄYTTÄMÖn esitykset alennettuun 10 € hintaan.