Vuoden 2019 sirkustilastokeruu alkaa tällä viikolla – deadline 11.2.2020

Sirkuksen tiedotuskeskus kokoaa jälleen yhteen tiedot siitä, mitä kaikkea sirkuskentällä on edellisvuonna tapahtunut. Vältä viime hetken paniikki ja aloita tilastojen kokoaminen sähköiseen lomakkeeseen nyt! 

Keräämme tilastoon sirkuksen ammattilaisesitysten esitys- ja katsojamäärät. Lisäksi kerätään tiedot sirkustoimijoiden järjestämistä yleisötyötapahtumista ja niiden osallistujamääristä. Tarvitsemme myös teosten sisältötiedot ohjelmistoluetteloon, joka kokoaa kaikkien kotimaisten sirkusryhmien vuoden 2019 esitykset yhteen. Tilastoon ei kerätä harrastus- ja koulutustoimintaa.

Sirkustilastot avaavat pitkän aikavälin kuvan siitä, miten taiteenala kehittyy. Tilastoja tarvitaan muun muassa silloin, kun tietoa välitetään päättäjille. Vuositilastoista avautuvan kokonaiskuvan avulla voidaan esimerkiksi pyrkiä vaikuttamaan sirkuksen aseman kehittymiseen yhteiskunnassa. 

Vuoden 2018 tilastoinnissa mukana olleet sirkuksen tekijät saavat automaattisesti sähköpostiinsa kutsun tietojen ilmoittamiseen. Uudet ja tauolla olleet toimijat voivat olla yhteydessä tiedotuskeskukselle osoitteella   saadakseen tilastointikutsun. 

Sirkustilastojen keruuseen liittyvää lisätietoa ja ohjeita löydät täältä: https://sirkusinfo.fi/sirkus-suomessa/sirkka-tietokanta/ohjeita-sirkuksen-tilastointiin/

Kiitos!