Sirkus Supiaisen vuosi 2020 käynnistyy taikuudella!

  • Hohde.
  • Kiljaise ennen kuin tipahtaa.
  • SIRKÜS

Tammikuussa Sirkus Supiaisen vuosi käynnistyy taikuuudella kun Herra Koskinen tuo uuden Hohde-lähitaikuusesityksensä ensi-iltaan Joensuun NÄYTTÄMÖlle. Tässä samaan aikaan Työttömien teatteri valmistaa ensimmäistä esitystään kanssamme ensi-iltaan helmikuun lopulle ja harjoitukset ovat käynnissä myös Timo Torvisen ja Rauli Katajavuoren uuden huhtikuussa ensi-iltansa saavan esityksen kanssa.

Tulossa NÄYTTÄMÖlle

Herra Koskinen: HOHDE
10.1. klo 21
11.1. kl0 19

Ravintolataikuuden suomenmestari Herra Koskinen tuo uuden HOHDE-lähitaikuusesityksensä Joensuun Näyttämölle. HOHDE tuo taikuuden ihmisten silmen eteen ja jättää unohtumattoman mielikuvan mahdottomuudesta. Koskinen on viihdyttänyt lähitaikuudella ympäri maailmaa jo lähes 20 vuoden ajan ja tuonut siihen mukaan oman tyylinsä ja karismansa. Nyt nähtävässä HOHDE-esityksessä yleisö pääsee kokemaan miltä taikuus omissa käsissä tuntuu ja näkemään jotain aivan uskomatonta mitä ei voi sanoilla selittää. HOHDE tuo ravintolataikuuden teatteriin ja viihdyttää yleisöä rennossa tunnelmassa koko illan. Luvassa on unohtumaton ilta taikuuden ja viihteen parissa.

Esityksen kesto n. 60 min
Liput ennakkoon 25 € ja ovelta 27,5 €

Lumo Company: Kiljaise ennen kuin tipahtaa
1.2. klo 11 ja 19

Kiljaise ennen kuin tipahtaa -sirkusteos pohjautuu visuaalisuuteen, näyttävään lajeja yhdistävään sirkustekniikkaan ja kahden yksilön väliseen kisailuun. Sirkusartistit Sini Napari ja Kanerva Keskinen tuovat sirkuskentälle uusia oivalluksia ja haastavat itseään yli lajirajojen.

Entiset luokkakaverit, nuorallatanssija Sini ja jonglööri Kanerva, ovat molemmat valmistuneet Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta sirkusartisteiksi. Yhteinen koulutus- ja nuorisosirkustausta sekä samanlainen ajatusmaailma saattoivat heidät työskentelemään yhdessä. Kahden perinteisen sirkuslajin epätavallinen yhdistäminen sekä molempien lajien armottomuus kiehtovat esiintyjiä. Pitkäjänteistä harjoittelua vaativien lajien yhdistäminen vaatii esiintyjiltä luovuutta, rohkeutta ja periksiantamattomuutta.

Kesto noin 45 min. Teos sopii yli 6-vuotialle.
Liput ennakkoon 25 € / 15 € ja ovelta 27,5 € / 17,5 €

Sirkus Supiainen: SIRKÜS
15.-16.2. klo 19 (+ yksityisnäytös klo 11)

Esitys rapistuneissa sirkusväreissä
Esitys ja esiintyjät Rauli Katajavuori ja Miika Nuutinen

SIRKÜS on hauska ja yllättävä kaikenikäisille katsojille sopiva lämminhenkinen sirkusparodia joka elää ja hengittää menneisyyden sirkusromantiikkaa. Esitys tarkastelee sirkushistoriaan kuin menneisyyden sirkusvaunun rikkinäisestä ikkunasta.

Esityksen esiintyjät muuttavat roolihahmojaan numerosta toiseen, näyttämölle saapuu niin pöyhkeää ranskalaista baskeripäätä kuin kurimuksessa kärsivää sirkuseläintä, ja nähdään esityksessä huima vatsastapuhuja,-numerokin. Ironisen ivallinen mutta kuitenkin lempeä ja herkkä SIRKÜS -esitys iskee silmää yleisölle, koko estetisoiva sirkustaide ja romantisoitu sirkuskuvasto päätyvät näyttämölle koko totuudessaan. Eikä ketään varmasti häiritse, vaikka vatsastapuhuja ei ole kovin hauska, temput eivät aina onnistu, tirehtööri on ylidramaattinen ja orkesteri soittaa vähän sinne päin. Mutta se kaikki kuuluu sirkukseen: mennyt loisto ja jäntevä nuoruus. Sama artisti esiintyy monella nimellä, myy välissä ylihintaista popcornia – taiteilijat venyvät kaikkeen. Ja kaikessa on vähän huijauksen makua, kuten sirkuksessa kuuluu ollakin!

Mutta kaikki esityksessä on kuitenkin totta, kaikki sirkus tapahtuu oikeasti siinä katsojien silmien edessä – ei ruudussa, ei virtuaalisesti. Keilat lentävät, ruoska napsuu, trapetsi keinuu ja haju tarttuu nenään. Ja kuten K.S. Stanislawskikin sanoi ’Sirküs – sirkus on paras paikka maailmassa’.

LIPUT ESITYKSIIN:
https://www.tiketti.fi/nayttamo

Seuraa meitä:
Instagram
https://www.facebook.com/supiainen/
https://www.facebook.com/SUPIAINEN-315271757243/

www.teatterinayttamo.fi
www.supiainen.com

Kursseja

Tiukan nuoran tiiviskurssi
Sunnuntaina 2.2. klo 12-15

Tiukan nuoran tiiviskurssin ohjaa nuorallatanssija Sini Napari. Hän on valmistunut koulutuskeskus Salpauksesta sirkusartistiksi keväällä 2018. Tämän jälkeen hän on esiintynyt nuorallatanssijana useammassa produktiossa, joista uusimpana Lumo Companyn Kiljaise ennen kuin tipahtaa, joka nähdään myös Näyttämöllä 1.2. Sini on myös opettanut useammassa sirkuskoulussa valmistumisensa jälkeen.

Tiiviskurssin taso on avoin ja harjoitteet sovelletaan kunkin osallistujan tasoon sopiviksi. Tärkeintä kurssille osallistuessa on reipas asenne ja halu oppia uutta. Kurssin aikana harjoitellaan tiukan nuoran perusteita, kuten erilaisia askelkuvioita, käännöksiä ja hyppyjä. Kerrothan ilmoittautumisesi yhteydessä kuinka paljon olet harjoitellut nuoraa aikaisemmin. Voit myös kertoa, jos sinulla on erityisiä toiveita harjoiteltavista taidoista.

Kurssille otetaan 6 osallistujaa.

Hinta 30 €/hlö

Ilmottaudu kurssille tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle)

Ilma-akrobatian tiiviskurssi
Perjantai ja lauantai 21.-22.2.2020

Kurssin vetää Terhi Tavi, tankotanssija ja ilma-akrobaatti. Voimistelutaustainen Terhi kiinnostui tankotanssista vuonna 2011 ja jäi heti koukkuun. Ilma-akrobatia ja erityisesti rengastrapetsi tuli mukaan kuvioihin vuonna 2014. Terhi on ohjannut tankotanssitunteja vuodesta 2012 ja ilma-akrobatiaa vuodesta 2014.

Nykyään Terhi on päätoiminen tankotanssin ja ilma-akrobatian ohjaaja. Terhi myös esiintyy ja kilpailee sekä tankotanssijana että ilma-akrobaattina. Terhi on vuoden 2018 Suomen Tankotanssiliiton SM-hopeamitalisti, Pohjoismaiden mestaruuskisojen kolmonen, sekä 2019 rengastrapetsin Suomen mestari. Terhi on tuttu myös tv-ohjelmista Voitolla Yöhön ja Talent Suomi. Tällä hetkellä Terhi opiskelee Turun AMK:n Taideakatemian sirkuslinjalla.

Kurssiajat:
Perjantai klo 18-21
Lauantai klo 9-12

Ilmottaudu kurssille tästä linkistä (siirryt toiselle sivustolle)

Hinta: yksi päivä 30 €, molemmat päivät yht. 50 €

Kurssille otetaan 10 osallistujaa.

Tiiviskurssien lisäksi sirkuskoulun oppilaat pääsevät katsomaan jatkossa NÄYTTÄMÖn esitykset alennettuun 10 euron hintaan.