Sirkus Supiaisen joulukuun uutisia

Joulukuussa Sirkus Supiaisen ohjelmistossa on Manifesti-esityksen näytökset NÄYTTÄMÖllä, Vierailuesityksenä joulukuun ohjelmassa on Onni Toivosen ja Wilma Seppälän Amalgam. Sirkus Supiainen vierailee SIRKÜS-esityksellään Kuopiossa. Pidämme omat ohjelmalliset pikkujoulut 21.12 ja täällä on mahdollisuus kokea esimakua vuoden 2020 ohjelmistostamme. Vuoden 2019 Sirkus Supiainen päättää esiintymiseen uudenvuoden aattona Nurmes-Valtimo kuntaliitosjuhlassa.

Manifesti
7.12. klo 19
8.12. klo 19

AMALGAM (vierailu)
14.12. klo 19
15.12. klo 19

SIRKÜS
19.12.2019 klo 19 (SOTKU -teatteri, Kuopio)
20.12.2019 klo 19 (SOTKU -teatteri, Kuopio)

Supiaisen ohjelmalliset pikkujoulut
21.12. klo 19

Rau Kat
31.12.2019 klo 18 (Nurmes-Valtimo kuntaliitosjuhla)


Manifesti
‘Näinä aikoina viihde on vaikea laji.’

Lavastus, valosuunnittelu, suunnittelu, esiintyminen: Rauli Katajavuori
Suunnittelu, musiikki, esiintyminen: Juha Rautio

Runoilija-muusikko Juha Rautio ja sirkustaiteilija Rauli Katajavuori purkavat ja tutkivat humoristisessa teoksessaan poikkitaiteellisuutta. Itsetietoiset kalvosulkeiset analysoivat esittävän taiteen rajoja viihteestä taiteeseen, runoudesta sirkukseen. Alkaako tästä poliittisen sirkuksen paradigma? Onko tämä runosirkuksen kuolinisku? Onko tarkoitus naurattaa vai kutsua ajattelemaan? Tervetuloa kirkastamaan strategiaa kanssamme.

‘Jonglööri Samuli Männistön ja runoilijavirtuoosi Juha Raution Manifesti piti yleisöä lujassa otteessaan.’
– Seija Lappalainen, Lapin Kansa.14.11.2011

‘Esitys kulkee ironian ja nerokkuuden rajalla.’
– Erika-Evely Eisen, Sirkuspyramidi 3/2012 Kantaesitykset Helsingin Cirko-keskuksessa 12. – 16.11.2014

Amalgam

Ohjaus: Onni Toivonen ja Wilma Seppälä
Käsikirjoitus: Työryhmä
Jonglööri: Onni Toivonen
Tanssija: Wilma Seppälä
Äänisuunnittelu: Konsta Leinonen

Amalgam on teos jongleerauksen ja tanssin yhteentörmäyksestä. Teos tutkii taiteenlajien rajapinnalta löytyviä mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia. Amalgam vie katsojan matkalle jossa keho, liike ja objektit kulkevat toisiinsa kietoutuneina kohti jotain osiaan suurempaa.

Jonglööri Onni Toivonen ja tanssija Wilma Seppälä ovat työskennelleet yhdessä keväästä 2018 lähtien. Toivonen on esiintynyt soolo- ja ryhmäteoksilla yli 15 maassa ja hänet on palkittu kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla. Hänet tunnetaan liikkeellisestä ja uniikista jongleeraustyylistään. Seppälä opiskelee Tukholman taideyliopiston Dance Performance -linjalla. Hän on monipuolinen esiintyjä, jota kiinnostaa liikkeellinen keveys, kontrastit ja komiikka sekä monitaiteiset produktiot.

Esityksen äänimaailman luo äänisuunnittelija-muusikko Konsta Leinonen ja ohjauksellisena konsulttina toimii sirkustaiteilija Olli Vuorinen.

SIRKÜS

SIRKÜS on hauska, yllättävä ja lämminhenkinen parodia, joka elää ja hengittää menneisyyden sirkusromantiikkaa. Esitys tarkastelee historiaan kuin menneisyyden sirkusvaunun rikkinäisestä ikkunasta.

Esiintyjien roolihahmot muuttuvat numerosta toiseen, näyttämölle saapuu niin pöyhkeää ranskalaista baskeripäätä kuin kurimuksessa kärsivää sirkuseläintä. Ironisen ivallinen, mutta kuitenkin lempeä ja herkkä SIRKÜS iskee silmää yleisölle, päästäen estetisoivan sirkustaiteen ja romantisoidun kuvaston näyttämölle koko totuudessaan. Eikä ketään varmasti häiritse, vaikka vatsastapuhuja ei ole kovin hauska, temput eivät aina onnistu, tirehtööri on ylidramaattinen ja orkesteri soittaa vähän sinne päin. Mutta se kaikki kuuluu sirkukseen: mennyt loisto ja jäntevä nuoruus.

SIRKÜKSESSA sama artisti esiintyy monella nimellä, myy välissä ylihintaista popcornia – taiteilijat venyvät kaikkeen. Ja kaikessa on myös vähän huijauksen makua, kuten sirkuksessa kuuluu ollakin!

Samalla esitys on kuitenkin totta, kaikki sirkus tapahtuu katsojien silmien edessä – ei ruudussa, ei virtuaalisesti. Keilat lentävät, ruoska napsuu, trapetsi keinuu ja haju tarttuu nenään. K.S. Stanislawskikin sanoin: Sirküs – sirkus on paras paikka maailmassa.

Soveltuu kaikenikäsille!

Työryhmä ja esiintyjät: Rauli Katajavuori ja Miika Nuutinen

Supiaisen ohjelmalliset pikkujoulut

Sirkus Supiaisen ohjelmalliset pikkujoulut NÄYTTÄMÖllä!

Tule seuraamme nauttimaan hauskasta ja viihdyttävästä pikkujouluohjelmasta. Ohjelmassa taikuutta, musiikkia ja sirkusohjelmaa. Liity seuraamme ja tule kilistämään kanssamme syyskauden päättymisen ja joulun kunniaksi.

Seuraa meitä:
https://www.instagram.com/nayttamo/?hl=fi
https://www.facebook.com/supiainen/
https://www.facebook.com/SUPIAINEN-315271757243/

Liput esityksiin tästä (siirryt toiselle sivustolle)

(Lähde: Sirkus Supiaisen tiedote 3.12.2019)