Tervetuloa kirjastoon!

  • Tiedotuskeskuksen kirjahyllyistä löytyy sirkuskirjoja 16 kielellä sekä taidealan ja kulttuuripolitiikan julkaisuja.

Sirkuksen tiedotuskeskuksen käsikirjastossa on noin 270 sirkuskirjaa ja pari sataa muuta taidealaan ja kulttuuripolitiikkaan liittyvää julkaisua sekä sirkuksen ja esittävien taiteiden aikakausilehtien vuosikertoja (mm. Cascade, Juggling Magazine, Stradda, Teatteri&Tanssi+Sirkus). Arkistoomme on kerätty myös kotimaiseen sirkukseen liittyviä painotuotteita ja sanomalehtileikkeitä vuosilta 2006–2019. 

Kirjaston hyllyjen sisältöä voit selata Google-sheetistä, jossa julkaisut on järjestetty hyllypaikkojen mukaan aakkosiin. Voit käyttää esimerkiksi etsi-toimintoa (ctrl+f/ cmd+f) etsiäksesi nimeä tai asiasanaa.

Olet tervetullut lukemaan aineistoja toimistoomme. Ota meihin yhteyttä ja sovi käynnistä etukäteen. 

Jos olet tekemässä sirkukseen liittyvää tutkimusta tai opinnäytetyötä, voit löytää kirjastostamme ja arkistomateriaaleistamme olennaista tietoa esimerkiksi suomalaisten sirkusryhmien ja sirkuksen ammattilaisten toiminnasta viime vuosikymmenillä. 

Verkkomedia CircusTalk.com esittelee kiinnostavimmat sirkuskirjastot maailmalla inspiroivassa artikkelissaan, jossa tutustutaan 11 eurooppalaiseen ja neljään amerikkalaiseen kirjastoon. Monet niistä tarjoavat materiaalia myös verkossa. Jos haluat esimerkiksi tarkastella, miltä nykysirkusteokset ovat näyttäneet aiemmin, voit avata Centre national des arts du cirquen verkkojulkaisun cnac.tv tai vierailla Pariisissa ArtCenan videokirjastossa, josta löytyy 5000 videotallennetta. 

Hyvä tietolähde opinnäytteiden tekijöille on myös akateemisen sirkustutkimuksen bibliografian ja tutkijoiden profiilit yhteen paikkaan kokoava CircusArtsResearchPlatform.com. Sivustolla on kartta sirkuksen arkisto- museo- ja kirjastokokoelmista sekä uutisissa tietoa tulevista sirkusaiheisista tutkimuskonferensseista ja seminaareista ja niiden call for papers -hakuja.