Sirkus Supiaisen ja NÄYTTÄMÖn lokakuu

  • Tom of Circus juliste: Rauli Katajavuori. Julisteen maalaus: Ville Löppönen

Sirkus Supiaisen lokakuu keskittyy NÄYTTÄMÖlle. Lokakuun ohjelmassa vierailu, uusi kantaesitys ja toiveuusinta.

NÄYTTÄMÖllä

Fatal Instrument SHOW (vierailu)
5.10. klo 19
6.10. klo 19

Fatal Instrument -ryhmä tuo lavoille ennennäkemättömän yhdistelmän taistelulajeja, sirkusta, komediaa, draamaa ja livemusiikkia. Esitys on tehty pilke silmäkulmassa ja se antaa katsojalle mahdollisuuden kokea laajan kirjon eri taitolajeja kuten tikastasapainoilua, voltteja, stuntteja, kung fu:a, itämaisten aseiden, kuten nunchakujen käsittelyä, musisointia ja komiikkaa. Kaikki kolme esiintyjää ovat omien lajiensa huippuja ja heidän ainutlaatuiset ohjelmanumeronsa sulautuvat viihdyttäväksi kokonaisuudeksi, jollaista kukaan muu maailmassa ei esitä.

Omintakeisella tyylillä toteutettu esitys on kertomus kolmen miehen unelmista ja heidän kokemistaan vastoinkäymisistä matkalla showbisneksen huipulle. Show on tehty toimintapainotteisella otteella ja herättää yleisössä jännitystä, hämmästystä ja naurua. Fatal Instrument on uuden sukupolven esiintyjäryhmä, joka tuo näyttämöille uutta nähtävää vahvalla Rock-asenteella. Esitys on tehty suurella sydämellä ja kunnianhimoisella otteella.

db (kantaesitys)
12.10. klo 19 (ensi-ilta)
13.10. klo 19
26.10. klo 19
27.10. klo 19

db
Esitys, valot ja ääni: Rauli Katajavuori
Lasimaalaukset: Ville Löppönen
Puvustus: Laura Sariola

db-esitys syventyy itsetehdyn, kotikutoisuuden, keskeneräisyyden ja uudelleen kokoamisen äärelle. db-esityksessä pyritään rakentamaan rikkomalla ja luomaan palasia yhdistämällä jonkinlainen (uus)kubistinen uudelleen tulkinta. Samoja asioita järjestetään uudelleen ja uudelleen uusiin muotoihin ja variaatio teemasta seuraa toistaan. Esitys antaa aikaa olla ja ajatella. Aivan kuin tavoitteena olisi tuoda esiin käsityksissämme ja käsitteissä piileviä ristiriitaisuuksia ja osoittaa yleisesti merkitysten häilyvyys toteuttamalla esityksellinen dekonstruktio.

Esitys on ’sakraalilasimaalaus’ tässä ajassa. Esityksessä esittävän ja ei-esittävän elementit synnyttävät uuden näkökulman ja kokija on läsnä keskellä yksinkertaisen kaunista sanatonta sirkustaiteen runoutta.

TOM OF CIRCUS (toiveuusinta)
19.10. klo 19
20.10. klo 19
2.11. klo 19
3.11. klo 19

TOM OF CIRCUS
‘refuge and liberation in art!’
Ohjaus: Rauli Katajavuori
Valosuunnittelu: Vespa Laine
Puvustus: Laura Sariola
Esiintyjät: Lauri Koskinen, Rauli Katajavuori, Matti Koskela, Teemu Riihelä
Julisteen maalaus: Ville Löppönen, Tom, 2018, akryyli ja öljy kankaalle 73 x 60 cm
Juliste: Rauli Katajavuori

‘Sirkus Supiaisen Tom of Circus -esitys on mitä kiinnostavinta nykysirkustaidetta. Se ei asetu valtavirtaisen nykysirkuksen pirtaan vaan pikemmin se kommentoi ja polemisoi joitakin nykysirkuksen ominaisia piirteitä ja asetelmia. Samalla esitys viihdyttää, hauskuuttaa ja ihastuttaa.’
-Kaisa Kurikka, Turun Sanomat 8.3.2018

Teesit:
1. ’TOM OF CIRCUS’ ei julista sanaa sillä ’TOM OF CIRCUS’ tietää kuinka maailma makaa.
2. ’TOM OF CIRCUS’ keskittyy asioiden todelliseen olemukseen, siihen mikä on kätketty, ja lopulta tuhottu.
3. ’TOM OF CIRCUS’ – esityksen ei ole tarkoitus herättää keskustelua koska taidepuheen aika on ohi.
4. ’TOM OF CIRCUS’ on taiteilijoiden masturbaatiota joka pakottaa yleisön luottamaan esiintyjiin sokeasti.
5. ’TOM OF CIRCUS’ ei välttele viihdyttävyyttä tai piiloudu ironiaan.
6. ’TOM OF CIRCUS’ tulee kiihottamaan älyäsi ja aistejasi.
7. ’TOM OF CIRCUS’ -Esitys koostuu tila-ajallisista kompositioista neljälle sirkustaiteilijalle.
8. Esitys on kuin kultainen leikkaus jatkuvassa muutoksessa komposition eläessä nahkauniformussaan.
9. Sanaton ja harmoninen dialogi kuljettaa sekä esiintyjät, että myös yleisön hetkestä hetkeen.
10. Tämän kaiken lisäksi ’TOM OF CIRCUS’ on myös neljän miehen herkkä ja virtuositeettia palvova hauska teos inhimillisyydestä. Kliseevapaata sirkusta rakkaudesta sirkukseen.

Esityksen kesto 60 min.