PRAGMA Helsingin terveisiä ja kuulumisia

  • Pragma Helsinki: Nea Granlund, Sanja Kulomaa ja Anni Hiekkala. (Kuva: Uupi Tirronen)

Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten yhteinen kaksivuotinen välittäjäportaan kehittämishanke on jo hyvässä vauhdissa. Hankkeeseen palkatun tuottajakolmikon toimistolla on nimi, yhteistyö asiakkaiden kanssa on aloitettu ja syksyn kalenteri on täynnä. Blogivieraamme Sanja Kulomaa kertoo hieman kolmikon kuulumisia, itse hankkeesta voit lukea lisää täältä.

Kesäkuussa blogia kirjoittaessani kirjoitin sitä vielä ilman virallista nimeämme. Nyt tuntuu erityisen hyvältä, kun voin kirjoittaa PRAGMAn nimissä ja ylpeänä siitä. PRAGMA Helsingin syntyminen oli pitkällisten pohdintojen ja vahvojen istumalihasten tulos. Kun nimi sitten viimein saatiin synnytettyä, tuntui siltä, että valmista tuli. Ilahduttavaa oli huomata, että palautteen mukaan myös muu maailma oli samaa mieltä kanssamme.

PRAGMAn syksy on käynnistynyt vauhdilla ja aivan erityisen tärkeissä merkeissä – olemme vihdoin aloittaneet työskentelyn asiakkaiden kanssa. Meillä on tällä hetkellä seitsemän erilaista tanssi- ja sirkuskentän asiakasta, joiden kanssa olemme päässeet testaamaan uusia toimintamallejamme käytännössä. Monessa asiassa on jo onnistuttu, mutta kehitettävääkin riittää. Se jos mikä pitää mielen virkeänä ja homman mielekkäänä.

Kaikkien asiakkaiden kanssa yhteistyökokonaisuudet ovat rakentuneet eri tavoin. Olemme pyrkineet rakentamaan kunkin kokonaisuuden niin, että se palvelee asiakkaan yksilöllisiä tarpeita. On ollut myös ilo huomata, että jokaiselle palvelullemme on ollut toistaiseksi kova tilaus. Producer, Agent ja Manager tuntuvat kaikki olevan varsin tarpeellisia palveluita kotimaan tanssi- ja sirkustaiteilijoille.

PRAGMAn omassa strategiatyössä on syksyn aikana puhuttu siitä, kuinka tärkeää meille on toimia arvojemme mukaisesti. Arvokeskusteluissa puolestaan on noussut jatkuvasti esiin seuraavat sanat: kumppanuus, ammattimaisuus, avoimuus, inhimillisyys ja luotettavuus. Uskomme, että PRAGMAn tulevaisuus tullaan rakentamaan näiden kivijalkojen päälle – yhdessä taiteilijoiden kanssa tietenkin.

Koska avoimuus on toimintamme ytimessä, olemme enemmän kuin innoissamme saadessamme vihdoin julkistaa kaikkien niiden rohkeiden taiteilijoiden ja ryhmien nimet, jotka ovat lähteneet kehittämään kanssamme tätä uutta toimintamallia tanssin ja sirkuksen kentille. Tällä hetkellä teemme yhteistyötä seuraavien ryhmien kanssa:
Agit-Cirk
Cie Nuua
Hanna Brotherus Company
Kekäläinen & Company
MimoArt Company
Raekallio Corp.
Tanssiteatteri Auraco

Saimme myös paljon muita yhteydenottoja, joista jokaiseen olisimme halunneet tarttua. Aikataulusyistä olemme joutuneet toistaiseksi kieltäytymään muutamista yhteistyötarjouksista, mutta tavoitteemme on pystyä palvelemaan tulevaisuudessa yhä laajempaa joukkoa tanssi- ja sirkustaiteilijoita.

Muutamia kommentteja asiakkailtamme:
”Korkeatasoisesti toteutetun taiteen luomistyö ja sen taustalla vaikuttavan pedagogian opettaminen vaativat tekijöiltään syvää paneutumista. Companyn kansainvälistä vientiä ja toiminnan kehittämistä tukeva yhteistyö PRAGMA Helsingin kanssa mahdollistaa meille syventymisen uusiin taiteellisiin prosesseihin.”Mimosa Lindahl ja Arto-Oskar Reunanen, MimoArt Company

”Yhteistyö on alkanut hyvin ja selkein työjaoin. Hienoa olla mukana hankkeessa!”Päivi Aura, Tanssiteatteri Auraco

”Pragman naiset muodostavat kokeneiden, pelkäämättömien ja ammattitaitoisten tuottajien rautaisen ringin, johon voin tuoda minkä tahansa työssäni askarruttavan kysymyksen. Kokemukseni mukaan he tekevät työtä sydämellään intohimosta tanssitaiteeseen. Voin luottaa heihin.”Hanna Brotherus, Hanna Brotherus Company

”On ilo tehdä yhteistyötä Pragman kanssa, erittäin mukava, tehokkaalta tuntuva ja dynaaminen työyhteisö. Pragma tarjoaa joustavat ja kattavat palvelut kohtuuhinnoin ja pitkäjänteisesti.”Olli Vuorinen, Cie Nuua

Lokakuu on meille PRAGMAssa vauhdikas kuukausi. Agenttimme Nea Granlund osallistuu tänään alkavaan PAMSiin Koreassa, jossa hän edustaa kuutta asiakastamme. Sen lisäksi meitä voi tavata Stretchissä Turussa 16.-20.10. ja Womexissa Tampereella 23.-27.10. Tapahtumien lisäksi työn alla ovat myös PRAGMAn visuaalinen ilme ja nettisivut, joista pääsemme niistäkin kertomaan pikapuolin lisää. Pysykää siis kuulolla ja seuratkaa meitä Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

Palaamisiin pian!


Tekijä

Kirjoittaja on tuottaja PRAGMA Helsingissä, joka on osa Sirkuksen ja Tanssin tiedotuskeskusten välittäjäportaan kehittämishanketta.