Hurjaruuthin Talvisirkus jättää komeat jäähyväiset Pannuhallille

  • Talvisirkus BAU. Kuva: Riku Virtanen
  • Talvisirkus BAU. Kuva: Riku Virtanen

Tanssiteatteri Hurjaruuthin talviklassikko taituroi nyt rakennustyömaalla. Talvisirkus BAU saa ensi-iltansa Kaapelitehtaan Pannuhallissa 7.11.2019. Luvassa on ketterää raksaparkouria ja teollisuushallin seinistä rapisevaa kummitusromantiikkaa.

Kaapelitehtaalla eletään rakennustyömaalla muutenkin kuin Talvisirkuksessa, sillä Kaapelitehtaan koillispäädyn on vallannut Tanssin talon valtava rakennushanke. Rakennushankkeen aikana Talvisirkus-näytökset pyörivät normaaliin tapaan marraskuun alusta tammikuun puoliväliin saakka. Talvisirkus valtaa nyt viimeistä kertaa karunkauniin Kaapelitehtaan Pannuhallin. Ensi vuonna, Tanssin talon uudisrakennuksen valmistumista odotellessa, Talvisirkus nähdään Suvilahden Kattilahallissa.

Kaapelitehtaan Pannuhalli on toiminut Talvisirkuksen kotina vuodesta 2000. Talvisirkus BAU juhlistaa legendaarista esitystilaa ja jättää sille arvoisensa jäähyväiset. Talvisirkus BAU on leikkisä kunnianosoitus rosoiselle ja teollisromanttiselle Pannuhallille sekä sen todelliselle ja kuvitellulle historialle.

Sirkusta, musiikkia ja videotaidetta yhdistävä Talvisirkus on lämminhenkinen nykysirkusesitys, joka kerää vuosittain yli 34 000 katsojaa. Talvisirkus BAUn ohjauksesta vastaa aiemmin Talvisirkuksessa niin esiintyjänä, koreografina kuin ohjaajanakin toiminut Liisa Risu.

Talvisirkus BAUssa nähdään sirkustaiteilijoita Espanjasta, Saksasta, Ranskasta, Ruotsista, Argentiinasta ja Suomesta. Sirkuslajeina nähdään parkourin, akrobatian ja jongleerauksen lisäksi muun muassa keinutrapetsi ja pyörivät ilmatikkaat. Videosuunnittelusta vastaa useita Talvisirkusten upeita videolavastuksia luonut Joona Pettersson. Fosforinhohtoisia rakennustyövaatteita kummitusteemaan yhdistävä pukusuunnittelu on Joona Huotarin käsialaa. Iiro Ollilan säveltämä ja liveorkesterin esittämä musiikki pulppuaa henkeäsalpaavia melodioita ja ihmeellisiä äänimaisemia stemmalaulusta tynnyrien kolinaan. Diesel punkista, rakennustyömaiden rososta ja romuromantiikasta ammentavan lavastuksen on suunnitellut Jyrki Pylväs, valot Riku Virtanen.

Talvisirkus BAU Kaapelitehtaan Pannuhallissa 7.11.2019–12.1.2020
Ohjaus: Liisa Risu
Musiikin sävellys: Iiro Ollila
Pukusuunnittelu: Joona Huotari
Lavastus: Jyrki Pylväs
Videosuunnittelu: Joona Pettersson
Valosuunnittelu: Riku Virtanen
Sirkusorkesteri: Salla Markkanen, Senni Eskelinen, Salla Luhtala
Esiintyjät: Nicolas Baurens, Andreu Casadellà, David Eisele, Rocío Garrote, Arttu Lahtinen, Stina Otterström, Aarni Pahajoki, Raphaëlle Rancher, Eetu Ranta, Jussi Suomalainen, Nuutti Vallin, Ester Viljanen

Lisätietoa esitysajoista ja lipuista Tanssiteatteri Hurjaruuthin sivuilta.

(Lähde: Tanssiteatteri Hurjaruuthin tiedote 22.10.2019)