Zero Gravity Companyn kuulumiset

  • Liljat: Saana Peura (Kuva: Heikki Järvinen)
  • Liljat: Heidi Miikki (Kuva: Heikki Järvinen)
  • Funambulismi-projekti: Netta Lepistö (Kuva: Jori Reunanen)

Netta Lepistö oli heinäkuussa Cirkossa residenssissä Funambulismi-projektin parissa. Projektissa Netta harjoittelee funambulismia, tutkii funambulismin ja meditaation yhteyksiä ja valmistaa esityksen. Cirkon residenssiin liittyi myös kolmipäiväinen testikurssi funambulismista, johon osallistui kaksi oppilasta. Testikurssin pohjalta Netta kehittelee funambulismikurssin sisältöä, tarkoituksena järjestää tulevaisuudessa kurssitoimintaa aiheesta Suomessa. Projektin työstö jatkuu lokakuussa Cirkossa.

Salla Hakanpää osallistui Performing HEL -tapahtumaan pitchaamalla uutta teostaan Funis (kantaesitys 2020). Myös Reija Tapaninen oli kutsuttu osallistumaan tapahtumaan osana young and emerging artist -ryhmää. Tapahtuman pitchaukset ja demot olivat inspiroivia ja kaiken kaikkiaan tunnelma oli rento.

Zero Gravity Companyn uusi näyttämöteos Liljat kantaesitetään Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 12.9.2019. Liljat-teoksessa nähdään nuorallatanssia ja kukkia, pohditaan menettämisen erilaisia oloja, hämärää tilaa, katoamista ja toivon mahdollisuutta. Teoksen työryhmään kuuluvat Reija Tapaninen, Netta Lepistö, Heidi Miikki, Saana Peura, Joonas Pehrsson, Kauri Klemelä ja Jori Reunanen.

”Projekti on monessa mielessä ollut yhteistyökuvioiden huipentuma: taiteilijoita hoitaa ja kuntouttaa maailman paras fyssari Atte SirkusFysiolta, kukkia saadaan Jyväskylän kukkataivaasta Viherlandiasta ja upean kankaan tarjoaa paikallinen yritys Ommellinen. Taideteokset, joita näyttämölle ilmestyy ovat Manuela Boscon teoksia sarjasta OMG! Oh My God installation. Teoksen kuvaajia ovat Heikki Järvinen ja Janne Pietiläinen. Olemme saaneet harjoitella Cirkossa Helsingissä ja Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen tarjoamassa residenssissä Tampereella. Teosta rahoittavat Kordelinin rahasto ja Taiteen edistämiskeskus. Ja tietenkin merkittävä kumppani on Jyväskylän kaupunginteatteri! Näiden virallisten tahojen lisäksi yhteistyöhön ovat osallistuneet sukulaiset, joiden kodeissa majoitutaan ja keiden autoilla kuljetaan. Ja tietenkin kaikki muu apu, kuten lastenhoito!”

Yhteistyö Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa on ollut positiivinen kokemus yhteistyöstä VOS-teatterin ja vapaan kentän toimijan välillä.