Supiaisen loppukesän ja elokuun toimintaa

Kesän Sirkus Supiainen kiersi Kiertävän sirkusfestivaalinsa kanssa Joensuun maaseutualueilla ja Kontiolahdessa, Liperissä, Outokummussa ja Polvijärvellä yhteistyössä alueen kylätapahtumien ja kuntien kanssa. Tarjolla on monenlaisia esityksiä ja työpajoja. Kiertueaikataulu toteutuu pitkälti paikallisten kylätapahtumien mukaan. Festivaalimme liittyy osaksi paikallista kylätapahtumaa ja samalla laajentaa kylätapahtuman kulttuurisisältöä. Taiteella on tutkitusti hyvinvointia edistävä vaikutus. Pienikin taide-elämys virkistää, piristää ja antaa sisältöä elämään. Maaseudun ikäluokat pienevät ja monet palvelut huononevat. Laadukkaan kulttuuritoiminnan äärelle pääseminen on vaikeaa eikä kaikilla muutenkaan ole liikkumisen takia tai muista syistä, mahdollista päästä taiteen pariin. Kiertävä sirkusfestivaali -hankkeen avulla haluamme tuoda taiteen lähelle ihmistä ja maaseutua.

Kiertävän sirkusfestivaalin esitykset toteutetaan Sirkus Supiaisen omassa kupoliteltassa. Festivaalin ohjelmistossa neljä eri esitystä, joista kaikki sopivat kaiken ikäisille katsojille mutta kaikki ovat toisistaan hyvin poikkeavia. Nyt vuoden 2019 kiertueen ohjelmassa ovat mukana Kiertävän tarina -niminen tarinankerrontaa ja sirkusta sisältävä esitys, Ulkopuolella -niminen esitys, Taikuri-niminen esitys ja lisäksi näiden jälkeen festivaali huipentuu ulkona esitettävään 1-2-3-Tulta! -tuliesitykseen.

Kiertue toteutuu yhteistyössä paikallisten kylätapahtumien ja kuntien kanssa ja Joensuun seudun Leader-yhdistys mahdollistaa kiertueen toteutumisen.

Sirkus Supiainen esiintyy elokuussa seuraavasti:

Kiertävän tarina
3.8. Ahvenisen punainen talo klo 15

Taikuri
3.8. Ahvenisen punainen talo

Duo Sabok: Sabotage (vierailu, residenssityöskentelyjakson demo-esitys) Nettisivut: www.duosabok.com
3.8. klo 19 (demo) NÄYTTÄMÖ

Ulkopuolella
4.8. Ahvenisen punainen talo

1-2-3- TULTA!
4.8. Ahvenisen punainen talo

Kiertävän tarina
9.8. Kontiolahti

Taikuri
9.8. Kontiolahti

1-2-3- TULTA!
9.8. Kontiolahti

Rau-Kat
10.8. klo 12 ulkoilmaesitys toritapahtumassa (Joensuu)

Ulkopuolella
10.8. 2019 Kontiolahti

Ulkopuolella
30.8. 2019 Koveron Kyläjuhlat

SIRKÜS
31.8. Reijolan yhteisösali klo 11

Kiertävän tarina
31.8. Koveron Kyläjuhlat

Taikuri
31.8. Koveron Kyläjuhlat

1-2-3- TULTA!
31.8. Möhkö

Syyskuu käynnistyy NÄYTTÄMÖllä Pilke!-festivaalin merkeissä

PILKE!-festivaali 7.-15.9.2019
PILKE! – esittävän taiteen festivaali lapsille ja nuorille!

Pilke! -on esittävän taiteen festivaali, joka tarjoaa laadukasta ohjelmaa lapsille ja nuorille.
Festivaali järjestetään Sirkus Supiaisen NÄYTTÄMÖ-teatterissa Joensuussa. Tällä festivaalilla haluamme tuoda esiin ja edistää lastenkulttuuria, inspiroida ympärillä olevia ihmisiä ja olla rakentamassa parempaa, yhteisöllistä ja tapahtumarikasta Pohjois-Karjalaa. Festivaalin ohjelma koostuu lapsille ja nuorille suunnatuista ammattilaisten toteuttamista sirkus- ja teatteriesityksistä. Festivaalin yhteydessä järjestetään myös sirkustyöpajoja aiheesta kiinnostuneille.

LA 7.9.
Kiertävän tarina, klo 16
Taikuri, klo 19
1-2-3-TULTA, klo 20.30

SU 8.9.
Ulkopuolella, klo 18

PE 13.9.
Ulkopuolella, klo 18

LA 14.9.
Ulkopuolella, klo 18
Yhden miehen sirkus, klo 19

SU 15.9.
Ulkopuolella, klo 18
Yhden miehen sirkus, klo 19

Kiertävä sirkusfestivaalin ja PILKE!-festivaalin esityksiä:

Kiertävän tarina
Miika Nuutisen Kiertävän tarina -esitys on fiktiivinen kertomus perinteisestä sirkuksesta. Se vie katsojan sirkuksen maailmaan ja sen kulisseihin. Se valottaa yleisölle myös esiintyjien taustoja ja tavoitteita.
Mitä kaikkea tapahtuukaan ennen esityksen alkua? Mitä näytöksen päätyttyä? Ja mitä kaikkea uhrauksia ja työtä sirkustähden elämä on vaatinut? Esitys sopii kaikenikäisille.
Esityksen kesto 40 min

Taikuri
”Pieteetillä toteutettu illuusion ja silmänkääntötemppujen maailmaan vievä Taikuri-esitys on pienimuotoinen VAU-elämys sekä aikuisille että lapsille.” Sanna Jääskeläinen, Karjalainen 26.1.2019
Työryhmä Katajavuori & Nuutinen toteuttavat mystisen esityksen taikuudesta. Pintapuolelta Taikuri näyttäytyy äärimmäisen klassisena taikuusesityksenä, mutta samalla teos tulee yllättämään olemalla kaukana siitä mitä taikuudelta odotat. Esityksessä pelataan taikuuden esittämisen perinteen ja muodon pelikentällä. Kaikki tapahtuu paljaasti, ilman taikuutta, mutta silti teos tulee huijaamaan jokaisen.
Taikuri – vie katsojan mukanaan viihdyttävälle matkalle, jossa taikuus on läsnä.
Taikuri on itseasiassa kuin suuri taikatemppu, joka onnistuu olemaan samaan aikaan lumoava ja ajatuksia herättävä kokonaisuus.
Työryhmä: Rauli Katajavuori ja Miika Nuutinen
Esityksen kesto 50 min

Ulkopuolella
Ulkopuolella – teos on karhean humoristisesti vakava ideaalikone. Alkulähteenämme ovat sirkus ja musiikki. Syvennymme käsittämättömään ja etsimme syvää kansaperinnettä tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan huviretkelle tienpientareille, joissa resistanssia ei ole.
Ohjaus, lavastus, valosuunnittelu: Rauli Katajavuori
Puvustus: Laura Sariola
musiikki: Olli Jalmari Vainionpää
lavasteiden rakennus: Hannu Multanen
Äänimaisema: Antti Koukonen
Esiintyjä: Rauli Katajavuori
Esityksen kesto 1 h

Yhden Miehen Sirkus
Miika Nuutisen Yhden miehen sirkus –esitys koostuu monipuolisesta ja tasokkaasta jongleerauksesta ja tasapainoilusta. Esityksessä katsojat otetaan mukaan kohteliaasti keskustellen. Miika Nuutinen ottaa yleisön osaksi esitystä ja esityksen aikana useampi henkilö pääsee iästä ja taitotasosta riippumatta osallistumaan ja kurkistamaan sirkustaiteen saloihin.
Esitys ja esiintyminen: Miika Nuutinen

1-2-3 TULTA!
Terästä seos,
sytytä se liekkiin
tee kaikenlaisia temppuja,
kestä paine,
tunne sen kuumuus,
1 2 3 Tulta!