Hiljaisuuden uutisia

  • DEEP-työryhmä Kaukosessa.
  • FEM residenssissä.

Kymmenen vuotta Hiljaisuutta Kaukosen kylänraitilla

Kesäkuun 5.-8. päivä järjestetty Hiljaisuus-festivaali oli jo kymmenes Kittilän Kaukosen kylässä järjestetty monitaiteinen festivaali. Juhlavuotenaan festivaali palasi juurilleen, ja keskittyi uusien monitaiteisten yhteistyöteosten mahdollistamiseen, kohtaamisiin ja Kaukosen kylään. Festivaali toteutti viisi uutta kansainvälistä ja monitaiteista kantaesitystä kylän pirteissä, ladoissa, Kaukosen vanhassa meijerissä ja Kylätien varrella.

Hiljaisuus-residenssi ei hiljene kesällä 2019

Viime keväisen residenssihaun kautta valittiin kesän 2019 taiteilijoiksi Kittilän Kaukosessa sijaitsevaan Hiljaisuus-residenssiin seuraavat taiteilijat ja työryhmät:

FEM / Kallo Collective
Tuovi Rantanen, Ona Kamu, Reetta Honkakoski, Jenni Kallo, Pirjo Yli-Maunula, Hanna Terävä.

PLAY
Työryhmä: Virva Talonen ja Nanni Vapaavuori.

DEEP – the musical 2.0.
Yuko Takeda, Georgio Goater, Maikki Palm, Tanja Männistö sekä Elina Sarno.

Syksyn aikana avautuu haku residenssiin kesäksi 2020. Lue lisää residenssistä osoitteesta: www.hiljaisuusfestivaali.fi/residenssi

Northern Creation -projektin teos ensi-illassa Islannissa

Kaukosen Hiljaisuus-residenssissä työstetään ja harjoitellaan syyskuun aikana uutta Northern Creation (työnimi) -teosta, joka saa ensi-iltansa Reykjavikissä 26.10.2019. Esitys on​ ​osa Northern Network for Performing Arts -verkoston toimintaa. Syksyn 2018 avoimen haun kautta valittiin mukaan taiteilijat: Sophie Fetokaki (UK/Kypros), Julia Mogensen (IS), Riikka Vuorenmaa (FIN), Mari Keski-Korsu (FIN), Erlend Danielsen (NOR/Faroe Islands), Emma Langmoen (NOR) ja Anni-Kristiina Juuso (Sápmi). ​​Teoksen ohjaa kanadalainen Jakob Zimmer.

Projektin​ ​toteuttajina ovat ​Cycle​ ​-​ ​Music​ ​and​ ​Art​ ​Festival (Islanti),​ ​Nuuk​ ​Nordisk​ ​Kultur​ ​Festival​ ​(Grönlanti),​ ​RadArt​ ​(Norja)​ ​ja​ ​Taiteilijayhdistys Hiljaisuus​ ​ry /​ ​Hiljaisuus-festivaali​ ​(Suomi).

Sirkusta ja klassista Särestöniemen syksyssä

Syksyn monitaiteisessa Seasons of Silence -konsertissa 21.9. kohtaavat ruotsalaiset sirkustaiteilijat Methinee Wongtrakoon ja Simon Wiborn sekä suomalainen Kamus-kvartetti. Suomen kulttuurirahaston tuella toteutettavan Seasons of Silence -konserttisarjan ytimessä on eri taiteenlajien yllätyksellinen kohtaaminen ja yhteistyö. Teosten syntyyn ja tunnelmaan vaikuttavat myös tapahtumapaikkana toimiva Reidar Särestöniemen ateljeekoti Kittilän Kaukosessa, sekä valon ja vuodenaikojen vaihtelu Lapissa.

Hiljaisuuden Vuodenajat esitys- ja konserttikokonaisuuksista vastaavat taiteelliset suunnittelijat Henna Kaikula ja Lauri Sallinen. Syyskuisen konsertin jälkeen sarjan seuraavat konsertit tapahtuvat maaliskuussa ja kesäkuussa 2020.

Hiljaisuuden toimisto uusiin tiloihin Rovaniemellä

Syksy 2019 toi mukanaan uusia tuulia Taiteilijayhdistys Hiljaisuudelle. Yhdistys muutti Rovaniemelle kesällä avattuun Y-North -nimiseen yhteistyötilaan, joka tuo yhteen eri alojen toimijoita. Hiljaisuus-festivaalin tuottaja Jonna Leppänen jäi heinäkuun alussa vanhempainvapaalle, ja yhdistyksen viestintäpäällikkönä aloitti elokuun alussa taiteen maisteri Katariina Imporanta. Kuvataidekasvatusta Lapin yliopistossa opiskellut Imporanta on aiemmin työskennellyt laajasti markkinoinnin, viestinnän ja luovan suunnittelun tehtävissä. Ennen Hiljaisuutta hän työskenteli House of Laplandilla vastaten Lapin matkailun kansainvälisestä matkailumarkkinoinnista.