Flow-sirkuksen syyskausi käynnistyy ranskalaisvierailulla

  • Flaque (Kuva: Pierre Morel)
  • Flaque (Kuva: Pierre Morel)

Flow-sirkuksen syyskausi käynnistyy 28.-31.8. ranskalaisen Defracto-ryhmän vierailulla. Teos nimeltä Flaque saa neljä esityskertaa kulttuuritalo Valveella. Flaque on herkullinen yhdistelmä jongleerausta, tanssia ja fyysistä teatteria, johon on sekoitettu aimoannos slap stick -komediaa. Esiintyjien rennot mutta tarkat liikkeet ovat sarjakuvamaisia eikä katsoja aina tiedä, liikuttaako esiintyjä palloa vai pallo esiintyjää. Varmaa kuitenkin on, että tässä esityksessä ihmiset tippuvat useammin kuin pallot.

Defracto-ryhmän tuoreessa, taiturillisessa ja riemastuttavassa teoksessa esiintyvät muusikko David Maillard sekä jongleeraajat Èric Longequel ja Guillaune Martinet. Teos on palkittu vuonna 2015 parhaan sirkusesityksen palkinnolla Valladolidin kansainvälisellä festivaalilla Espanjassa.

Kaksi Flaquen näytöstä on suunnattu Taidetestaajille. Tulevalla näytäntökaudella Flow Productionsin järjestämissä nykysirkusesityksissä vierailee noin 2000 kahdeksasluokkalaista. Taidetestaajien ryhmät jakaantuvat viiteen eri Flow-sirkuksen vierailuesitykseen, joiden näytökset ajoittuvat elokuusta 2019 maaliskuuhun 2020.

Defracton vierailu toteutetaan yhteisyössä Oulun juhlaviikkojen, kulttuuritalo Valveen ja Institute Francais de Finlanden kanssa.

Defracton nettisivut: https://www.defracto.com/index.html#spectacles

Flow Productionsin sivu: http://www.flowprod.fi/ohjelmistossa/flow-sirkus-esittaa-flaque-3/