Flow-sirkus mukaan Taidetestaajat -hankkeeseen

  • Lion (Kuva: Joni Pakanen)
  • Ballantine Scale (Kuva: Ulla Kokki)
  • Breaking Point (Kuva: Jesper Nikolajeff)
  • Flaque (Kuva: Pierre Morel)

Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska kulturfondetin rahoittama ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton koordinoima Taidetestaajat -hanke tarjoaa laadukkaita taidevierailuja kaikille Suomen kahdeksasluokkalaisille. Vierailukohteiksi hankkeen viimeiselle näytäntökaudelle 2019-20 on valittu 55 elämystä eri puolilta Suomea, yksi niistä on Flow Productionsin toteuttama Flow-sirkus.

Noin 2000 kahdeksasluokkalaista tulee katsomaan Flow Productionsin tuottamaa Flow-sirkus -esityssarjaa kulttuuritalo Valveella. Flow-sirkuksen tulevan kauden ohjelmistovalinnoissa on huomioitu Taidetestaajat kohdeyleisönä. Teoksista kolme on ulkomaista ja kaksi kotimaista tuotantoa.

Elokuussa ohjelmistossa on ranskalaisen Compagnie Defracton jongleerausta ja tanssia yhdistelevä teos Flaque, joka on myös osa Oulun juhlaviikkojen ohjelmistoa. Marraskuussa sarjassa nähdään Circo Aereon tuottama ja näyttelijä-miimikko Marc Gassot´n esittämä jännitystä ja pelkoa käsittelevä koominen teos Lion – The Weird And Magical Abracadabra Circus Show. Tammikuussa-20 on vuorossa ilma-akrobaatti Ilona Jäntin ja muusikko Aino Vennan uutuusteos Ballantine Scale. Helmikuussa ruotsalais-espanjalaisen Company Soonin teos Gregarious esittelee huiman akrobaattikaksikon Nilas Kronlidin ja Manel Rosésin. Maaliskuussa nähdään espanjalais-amerkkalaisen Alexander Weibel-Weibelin teos Breaking Point, jossa yleisö näkee sirkuksen sisään, yhden sirkuslajin (löysä nuora) ytimeen ja sirkusartistin kamppailuun sen kanssa.

Taidetestaajat -hankkeessa painotetaan yleisötyötä, mitä varten Flow Productions on parhaillaan tekemässä nykysirkusta esittelevää videota yhteistyössä Double Deuce Productionin kanssa. Oppilaat tutustuvat heille toimitettujen ennakkomateriaalien kautta taidevierailukohteeseensa ja esityksen jälkeen järjestetään taiteilijatapaaminen. Nuori yleisö antaa kokemuksistaan palautetta myös tekijöille ja järjestäjille Taidetestaajien nettisivujen kautta.

”Uskomme, että nykysirkusesitykset saavat myös kasiluokkalaiset innostumaan. Taidetestaajien kautta saavutamme uutta yleisöä ja pääsemme myös kehittämään yleisötyötämme. Odotamme hyviä kohtaamisia nuorten kanssa ja rehellistä, suoraa palautetta esityksistä. Haluamme nuorten tutustuvan nykysirkukseen ja sen monitaiteelliseen, kiinnostavaan maailmaan.” toteaa Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula.

Flow-sirkus on Flow Productionsin toteuttama nykysirkuksen esityssarja, jonka seitsemäs näytäntökausi käynnistyy Taidetestaajat –hankkeella.

Muista Taidetestaajien kohteista lisätietoa Suomen Kulttuurirahaston sivuilta.

(Lähde: Flow Productionsin tiedote 9.5.2019)