Supiaisen huhtikuu: Huikeita esityksiä ja residenssitoimintaa Joensuussa

Sirkus Supiainen esiintyy huhtikuussa seuraavasti:

SIRKÜS
Esitys rapistuneissa sirkusväreissä

SIRKÜS on hauska ja yllättävä kaikenikäisille katsojille sopiva lämminhenkinen sirkusparodia joka elää ja hengittää menneisyyden sirkusromantiikkaa. Esitys tarkastelee sirkushistoriaan kuin menneisyyden sirkusvaunun rikkinäisestä ikkunasta.

Esityksen esiintyjät muuttavat roolihahmojaan numerosta toiseen, näyttämölle saapuu niin pöyhkeää ranskalaista baskeripäätä kuin kurimuksessa kärsivää sirkuseläintä, ja nähdään esityksessä huima washington trapetsi -numerokin. Ironisen ivallinen mutta kuitenkin lempeä ja herkkä SIRKÜS -esitys iskee silmää yleisölle, koko estetisoiva sirkustaide ja romantisoitu sirkuskuvasto päätyvät näyttämölle koko totuudessaan. Eikä ketään varmasti häiritse, vaikka vatsastapuhuja ei ole kovin hauska, temput eivät aina onnistu, tirehtööri on ylidramaattinen ja orkesteri soittaa vähän sinne päin. Mutta se kaikki kuuluu sirkukseen: mennyt loisto ja jäntevä nuoruus. Sama artisti esiintyy monella nimellä, myy välissä ylihintaista popcornia – taiteilijat venyvät kaikkeen. Ja kaikessa on vähän huijauksen makua, kuten sirkuksessa kuuluu ollakin!

Mutta kaikki esityksessä on kuitenkin totta, kaikki sirkus tapahtuu oikeasti siinä katsojien silmien edessä – ei ruudussa, ei virtuaalisesti. Keilat lentävät, ruoska napsuu, trapetsi keinuu ja haju tarttuu nenään. Ja kuten K.S. Stanislawskikin sanoi ’Sirküs – sirkus on paras paikka maailmassa’.

11.4. klo 10 Pirkkala
11.4. klo 11 Pirkkala

Suomen vanhin Runosirkus
Juha Raution, Miika Nuutisen ja Rauli Katajavuoren folkhenkinen runosirkus-teos yhdistää lavarunouden, jongleerauksen ja singersongwriter-materiaalin hämmentävällä tavalla.

FAQ: Mitä tämä oikein on? Miksi ihmeessä toin lapseni katsomaan tätä? Miten tekstit, musiikki sekä jongleeraus ja muut sirkustekniikat liittyvät toisiinsa? Onko tämä viihdettä vai taidetta? Miksi minä kuulen tästä vasta nyt? Ja miksi tällaista ei tehdä enempää?

Monipuolisuutensa vuoksi Runosirkusta suositellaan niin baareihin kuin suljetuille osastoille. ”Näinä aikoina viihde on vaikea laji!”

12.4. Ruovesi

Lennä, lennä
‘Tarina ilosta, unelmista, oppimisesta ja ystävyydestä.’
Ohjaus: Markus Nivala
Esiintyjät: Emma Räisänen, Antti Nerg, Pekka Laamanen / Eikka Alatalo, Markus Nivala
Tuotanto: Sirkus Supiainen

‘Lennä, lennä’ on ajatuksia herättävä humoristinen lasten sirkusesitys. Esityksessä yhdistyvät korkeatasoinen sirkustekniikka, vuorovaikutteiset puheosuudet sekä valloittavat persoonat. Esitys sisältää raivokkaan hempeitä sirkusnumeroita, hervotonta huumoria, rutkasti leikkimieltä sekä yhdessä tekemisen ja kokemisen riemua. Koko perheelle sopiva lasten sirkusesitys sukeltaa kysymysten ja vastausten värikkääseen maailmaan.

26.4. Aura Company, Ratapihankatu 53, Turku
27.4. Aura Company, Ratapihankatu 53, Turku

Huhtikuun 2019 esitykset Sirkus Supiaisen NÄYTTÄMÖ-teatterissa
Matti Nykänen – Hyppy Sumuun (vierailu)
Tiedät nimen ja lööpit, mutta tunnetko ihmisen niiden takana?

Matti Nykänen – Hyppy Sumuun -monologinäytelmä raottaa ovea Suomen legendaarisimman urheilijan mieleen. Mitä Matti Nykänen haluaa sanoa elämästään ja hyppyuran jälkeisistä vuosista? Entäpä hänen läheisensä Matista?

Näyttelijä Tatu Mönttisen kirjoittaman, lukuisista Mattia käsittelevistä kirjoista ja tv-haastatteluista koostetun, dokumenttiteatterimaisen esityksen lähes kaikki repliikit ovat oikeasti sanottuja. Tule katsomaan mitä sanottavaa Nykäsellä on rakkaudesta, masennuksestaan, perheestään, strippausurastaan, unohtamatta tietenkään Matin legendaarisia lausahduksia.

Se on kuulkaas fifty-sixty mahikset, että tuut pitämään tästä esityksestä.

Ohjaus: Seppo Honkonen
Lavalla: Tatu Mönttinen
Valo-ja ääni: Juuso Voltti
Ääninäyttelijät: Elsa Saisio, Kai Vaine ja Riku Korhonen

5.4.2019 NÄYTTÄMÖ, Joensuu, klo 19
6.4.2019 NÄYTTÄMÖ, Joensuu, klo 19

Riäkkyteatteri: Jäniksen vuosi (vierailu)
”Kattokaas muijat, siin on mies jol on menneisyys.”
Vatanen on mies, jota kaikki kutsuvat vain Vataseksi, jopa Vatasen vaimo. Edes tässä esittelyssä ei käy ilmi Vatasen etunimi, sillä eihän kukaan sitä muista. Insinöörin ura, selustassa vaaniva burnout, masennuslääkkeet, rakoileva avioliitto, alkoholi ja televisiohömppä; näistä rakentuu Vatasen elämä… mutta sitten Vatasen tielle pomppaa Jänis ja kaikki, aivan kaikki, muuttuu. Tervetuloa seuraamaan Vatasen muuttuvaa elämää!

Ohjaus: Kirsi Koskelo
Rooleissa: Kalevi Harinen, Anne Salin, Anna Antikainen ja Mammu Koskelo

12.4.2019 NÄYTTÄMÖ, Joensuu,klo 19

Red Nose Company: Keisarin uudet vaatteet (vierailu)
Suosittu koko perheen kiertue-esitys vihdoin Joensuussa!
”Ihanaa katsoa oivaltavaa ja lasta arvostavaa esitystä, joka sekä viihdyttää ja että ajatteluttaa myös aikuista.” – katsoja, 40 v
”Viis kautta viis!” – katsoja, 7 v

Huippukoomikot Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama hyppäävät roolista toiseen ja huomioivat kaikenikäiset katsojat. H.C.Andersenin klassikkosatuun punotaan menevää musiikkia Aviciista Abbaan. Lapsille tarina tarjoaa oivalluksia koulumaailmasta, vanhemmille katsojille Keisarin uudet vaatteet on poliittisempi satiiri — mutta yksi asia on universaali ja varma: alastoman keisarin takapuoli naurattaa meitä kaikkia.

“Klovnien rehellisyys on aseistariisuvaa.” **** – HS, Maria Säkö
”Taidokas, selkeä, älykäs, hauska ja huh ja vau!” – Teatteri ja Tanssi -lehti, Nina Jääskeläinen

Lisäksi pari linkkiä blogeihin:
”Taas kerran Red Nose Company iskee kultasuoneen ja tuloksena on hirveän viihdyttävä ja pikkaisen anarkistinenkin esitys… Huumoria on tarjolla niin lapsille kuin aikuisillekin. ” – Paljon melua teatterista -blogi

”Suomen teatteritaivaan tämänhetkistä täydellisintä viihdyttämisnautintoa. Tuskinpa milloinkaan ennen olen kokenut yhtäaikaista lasten ja aikuisten oikeamielisyyden riemua niin osallistuvana, kommentoivana vuoroin kuiskauksen hiljaisuudeksi hiljentyneenä vuoroin valtoimenaan ääneen asiaan reagoivana kuin tässä teatterin huippuesityksessä… sydämestä lähtevää hymyä ja naurua” – Lahen uutisia -blogi

TYÖRYHMÄ
Suunnittelu ja toteutus: Timo Ruuskanen ja Tuukka Vasama
Tuotanto: Niina Bergius ja Tinni Torikka
Ikäsuositus: 6-vuotiaasta ylöspäin
Kesto noin 1 h
Esitys sai ensi-iltansa Aleksanterin teatterissa Helsingissä 17.9.2017.

www.rednose.fi

27.4.2019 NÄYTTÄMÖ, Joensuu,klo 19 (ainoastaan yksi näytös)

Näiden näytöksien lisäksi residenssissämme työskentelee huhtikuussa Lumo Companyn Vagabond-esityksen työryhmä.

Sirkus Supiaisen tapahtumatoimintaa huhtikuussa

11. Diabolojongleerauksen ja jojopelaamisen SM-kilpailut 19.-21.4. 2019
Yhdennettoista diabolojongleerauksen ja jojopelaamisen SM-kilpailut järjestetään NÄYTTÄMÖ-teatterissa Joensuussa. Yleisölle on tapahtumaan vapaa pääsy 20.4.2019

SPONSORS:
One Drop design, Sirkussirkus, Sirkus Supiainen, yoyoworld.dk
Lisätietoa SM-kilpailuista

Olemme myös mukana toteuttamassa Tanssinpäivä Joensuussa! -tapahtumaa 29.4.
Lisätietoja

Lisätietoa ja NÄYTTÄMÖstä ja koko kevään julkaistun ohjelmiston löydät täältä: www.teatterinayttamo.fi
Liput NÄYTTÄMÖn esityksiin voit ostaa täältä: https://www.tiketti.fi/nayttamo-joensuu-paikka/2145#l=2145

Lisätietoa Sirkus Supiaisesta ja kaikesta mitä teemme: www.supiainen.com