Sosiaalisen sirkuksen päivän terveiset Sirkus Magentalta

Lauantaina 6.4.2019 vietettiin sosiaalisen sirkuksen päivää (World Social Circus Day). Sosiaalinen sirkus on toimintaa, jossa sirkus toimii välineenä muiden taitojen tai tavoitteiden saavuttamiseen.

Sirkus Magentalla on tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla käynnissä monipuolisia hankkeita sekä harrastustoimintaa, joissa käytetään sirkusta erityisen tuen tarpeessa olevien ihmisten henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin lisäämiseen.

Magenta työskentelee viikoittain muun muassa lastensuojelun asiakkaiden, mielenterveyskuntoutujien ja maahanmuuttajataustaisten nivelvaiheen nuorten kanssa. Erityislasten perheille on oma harrastusryhmä. Keväällä alkaa Sateenkaarisirkus-projekti, jossa tuetaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia nuoria ja koulutetaan nuoriso-ohjaajia toiminnallisin menetelmin. Kesäkuussa jatkuu kehitysvammaisten nuorten aikuisten sirkus- ja teatteriprojekti.

Magentalla on kaksi maksunta ja avointa sirkuskerhoa lapsille ja nuorille, Vantaan Havukosken ja Helsingin Vuosaaren lähiöissä. Tässä ovat Vuosaaren sosiaalisen sirkuksen päivän terveiset:

Videolla nuorten ryhmäläiset kertovat, miksi he käyvät sirkuksessa ja mitä sirkus merkitsee heille. Eräs osallistuja tiivistää: “Käyn koska opin ja se on kivaa!”