Mitäs Mitäs Mitäs -festivaalilla myös sirkusesityksiä ja työpaja

  • Kuva: Tuukka Palonen
  • Duo Passiili eli Kanerva Keskinen ja Anssi Kolehmainen. Kuva: Mikko Pirinen
  • MoDe – Moving Decos

Mitäs Mitäs Mitäs -monitaidefestivaalia juhlitaan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Urjalassa. Viidettä kertaa järjestettävän tapahtuman ohjelmisto on nyt valmis. Mitäksillä 2019 nähdään viikonlopun aikana yli 50 esiintyjää.

Tänä vuonna sirkus hyvin edustettuna Mitäs Mitäs Mitäs–festareilla. Ira & Jere esittävät improvisoitua akrobatiaa yleisön joukossa. Kevään aikana duo ammentaa oppia Moskovan valtiollisesta sirkuskoulusta. Ira & Jere ovat opiskelleet sirkusta Turun Taideakatemiassa.

PMPM eli Mira ja Päivi ovat kaksi ilma-akrobatiaan hurahtanutta ruuhkavuosia elävää sirkustaiteilijaa. Naiset esittävät teoksen rengastrapetsilla.

Sirkusduo Passiili sekä esiintyy että pitää sirkustyöpajaa Mitäksillä! Työpajassa festarikävijät pääsevät kokeilemaan erilaisia sirkusvälineitä. Työpajan ohessa esiintyjät myös muotoilevat ilmapalloeläimiä kaikille halukkaille.

Ryhmän esiintyminen toteutuu led-jongleerausesityksenä, joka on ainutlaatuinen Suomessa. Esityksessä musiikin tahtiin välkkyvät keilat luovat valollaan taianomaisen tunnelman. Näyttävät valoefektit yhdistettynä taidokkaaseen jonglööraukseen luovat täysin uudenlaisen ja ennennäkemättömän kokemuksen.

MoDe – Moving  Decos on Seinäjoella aktivoitunut vannetanssi- ja sirkusryhmä. Ryhmän nimi viittaa vapaaseen esiintymiseen elävinä koristeina. Moden esitys festivaalilla perustuu vapaaseen flowhun ilman koreografiaa ja erilaisten sirkusvälineiden hyödyntämiseen led-valoilla ja ilman.

Fata Morgana tarjoaa lumoavaa ja vauhdikasta tankotanssia tyylikkään viettelevillä sävytteillä. Luvassa on liikkeen flowta, tummaa electroa ja viileän vaalea femme fatale.

Mitäs Mitäs Mitäs on vaihtoehtotaiteiden erikoisjuhla, joka järjestetään Urjalan Nuutajärvellä kuvankauniissa ympäristössä 2.–4.8.2019. Festivaalin tämän vuoden ohjelmistoon kuuluu sirkuksen lisäksi mm. musiikkia, burleskia, lasinpuhallusta, improvisaatioteatteria, nukketeatteria, installaatioita, performansseja, videotaidetta ja lavarunoutta.

Mitäs Mitäs Mitäs on yhteisöllinen tapahtuma, joka rikkoo yleisön ja esiintyjien välisiä rajoja. Tästä hyvä esimerkki on kaikille avoin Roskalava, jossa kävijät pääsevät itse esiintymään. Festari on K-18, ja juhlat jatkuvat ensimmäistä kertaa aamukuuteen saakka molempina öinä, mikä on merkittävää Suomen festivaalikentällä.

Katso koko ohjelma: mitasmitasmitas.fi/ohjelma/    |  Tunnelmia aiemmilta vuosilta galleriassa.

www.facebook.com/mitasmitasmitas

https://www.facebook.com/events/281246365882034/

(Lähde: Mitäs mitäs mitäs -minitaidefestivaalin tiedote 30.4.2019)