EU:n liikkuvuustukipilotti i-Portunus: kolmas hakukierros 14.8.-5.9.2019

i-Portunus -liikkuuvuusohjelman kolmas ja viimeinen hakukierros käynnistyy 14. elokuuta ja päättyy torstaina 5. syyskuuta kello 15.

Ensimmäisellä hakukierroksella suomalaisten tekemiä hakemuksia oli 48 yhteensä 1222 hakemuksesta ja Suomi oli hakemusmäärältään top 10:ssä. Toisella hakukierroksella Suomesta oli tullut kuitenkin enää 15 hakemusta (kokonaismäärä 710), joten nyt Suomi takaisin kärkikymmenikköön!

Uusi Euroopan komission rahoittama EU:n kulttuurialan liikkuvuustukipilotti i-Portunus on käynnistynyt. Sen tarkoituksena on testata, mikä olisi paras tapa tukea taide- ja kulttuurialan liikkuvuutta EU-tasolla.

Pilotissa julkaistaan huhti- ja syyskuun 2019 välillä 3 hakukierrosta. Tukea eri pituisiin liikkuvuusjaksoihin voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tulevat, visuaalisten ja esittävien taiteiden parissa toimivat taiteilijat ja kulttuurialan ammattilaiset. Tukea myönnetään yhteensä noin 500 henkilölle. Tarkemmat hakutiedot löytyvät osoitteesta www.i-portunus.eu.

Kyseessä on ensimmäinen suoraan yksittäisille taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille suunnattu EU-tuki. Pilotin pohjalta valmistellaan yksilöille suunnattua liikkuvuustukea osaksi vuonna 2021 käynnistyvää uutta Luova Eurooppa -ohjelmaa.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Pilotin toteuttaa Goethe-Institut yhteistyössä Institut français’n, Izolyatsian ja Nida Art Colony of Vilnius Academy of Artsin kanssa.