EU:n liikkuvuustukipilotti i-Portunus: toinen hakukierros 24.6. asti

i-Portunus -liikkuuvuusohjelman toinen hakukierros on käynnistynyt 3. kesäkuuta ja päättyy maanantaina 24.6. kello 15.

Uusi Euroopan komission rahoittama EU:n kulttuurialan liikkuvuustukipilotti i-Portunus on käynnistynyt. Sen tarkoituksena on testata, mikä olisi paras tapa tukea taide- ja kulttuurialan liikkuvuutta EU-tasolla.

Pilotissa julkaistaan huhti- ja syyskuun 2019 välillä 3 hakukierrosta. Tukea eri pituisiin liikkuvuusjaksoihin voivat hakea Luova Eurooppa -ohjelmaan kuuluvista maista tulevat, visuaalisten ja esittävien taiteiden parissa toimivat taiteilijat ja kulttuurialan ammattilaiset. Tukea myönnetään yhteensä noin 500 henkilölle. Tarkemmat hakutiedot löytyvät osoitteesta www.i-portunus.eu.

Kyseessä on ensimmäinen suoraan yksittäisille taiteilijoille ja kulttuurialan ammattilaisille suunnattu EU-tuki. Pilotin pohjalta valmistellaan yksilöille suunnattua liikkuvuustukea osaksi vuonna 2021 käynnistyvää uutta Luova Eurooppa -ohjelmaa.

Lisätietoja ja hakuohjeet

Pilotin toteuttaa Goethe-Institut yhteistyössä Institut français’n, Izolyatsian ja Nida Art Colony of Vilnius Academy of Artsin kanssa.